Hlavní navigace

Názor k článku Jak a kolik spořit na důchod? od Standa - Odpovím postupně: 1. lubík zvolil zcela zcestné argumenty, jak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 12. 2008 15:39

    Standa (neregistrovaný)
    Odpovím postupně:

    1. lubík zvolil zcela zcestné argumenty, jak mu už vysvětlil M.Kára, takže nebudu opakovat

    2. Pavel: snížení sociálního o 30% na děti - podporovalo by pracující Cikány a spol. Kromě toho, já mluvil o tom, že důchodové zabezpeční není úkol státu, jde o individuální záležitost, každý se musí zabezpečit sám, stát má plnit jiné úkoly.

    3. Pokud nemůže mít děti, děti zemřou, jsou ekonomicky neaktivní apod. - já nemluvil jen o dětech, ale celé RODINĚ - důchodcům má platit jejich živobytí celá RODINA, tedy děti, sourozenci, bratranci, bohatý strýček atd. Teprve když důchodce žádného příbuzného nemá, musí holt vyžít z toho, co si za život naspořil a žít skromně. Pokud je důchodce odkázán na lůžko, pak teprve nastupuje solidarita - charita, církve, jiná společenství. Teprve na posledním místě je stát.

    4. Jarmila: reagujete úplně na něco jiného, já přece psal, že zdravotnictví JE veřejný statek financovaný z daní (narozdíl od důchodů, které NEJSOU).

    5. guest: jak jste přišel na to, že si sociálním pojištěním něco spoříte???

    Testovací otázka: který z 200 poslanců financuje živobytí svých rodičů a odhlásil je z ČSSZ (odhlásil státní důchod)? Neptal jsem se jich, ale tipl bych si, že žádný. Přitom peněz poslanci vydělávají dost, že by své rodiče jistě uživili a ulehčili státnímu rozpočtu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).