Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Investování je pro každého. Zařaďte se i vy mezi VIP od Pavel - S timto clankem nesouhlasim. A to z mnoha...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2009 10:10

    Pavel (neregistrovaný)
    S timto clankem nesouhlasim. A to z mnoha duvodu. Jen velmi malo lidi dokaze prekrocit hranice sveho vlastniho spolecenskeho ramce. Osobne neznam nikoho, ale cetl jsem o nich. Opravdu clovek, jehoz matka je na pracaku a otec dre na stavbe jako delnik nema sanci proti synkovi zbohatlika. Neverte na pohadky. A tech 150 tisic? Vite co se da dneska koupit za 150 tisic? Vubec nic. Asi je nejlepsi to investovat do sebe, tedy zaplatit si kurzy anglictiny a jet ven. Nic jineho vam nevydela ani setinu puvodni castky. Ovsem to pro synka delniku nema smysl, ten je predurcen bud pro fabriku a nebo pro pracak. A neni to mysleno pejorativne, to je fakt.
  • 31. 8. 2009 10:25

    Mameluk (neregistrovaný)
    I s vlastní nemovistostí, která neni v centru Prahy a se 4-5 byty k pronájmu to není tak růžové, jak se zdá. Určitě měsíční příjem nepřekročí 100k to by u čtyř bytů bylo 25k měsíčně. Dále pak doba splátky hypotéky nebo stav. úvěru hraje také svoji roli. Vím, že pokud příjem z pronájmu přesáhne měsíční splátku hypotéky, tak už člověk pasivně vidělává, ale né tolik, aby mohl ještě solidně zainvestovat a dovolit si další luxus života.
  • 31. 8. 2009 16:03

    Pavel (neregistrovaný)
    Nu, tady bych poznamenal, ze vzit si hypoteku na pronajemni byty neni dobry napad. Znamena to velky najem a kdyz s epridaji i energie, clovek si tak rika, proc si to rovnou nekoupit. Jina situace je ovsem treba v pripade restituce. Ale to uz je stesti a odchod ze sve socialni kategorie. Ale o tom to neni.
  • 31. 8. 2009 16:04

    Rade (neregistrovaný)
    záleží co je to za byty
    Pokud vezmete 4 garsonky, pak dostanete cca 30kKč. Ročně počítám 11 měsíců pronájmu, protože nikdy byt nebude 100% vytížen. to je cca 330 kKč. To se zdaní a jsme někde 280(uvažuji podnikání jako s.r.o. bez platvy soczdrav). Dále je potřeba počítat také s nějakým opotřebením cca 10% za rok. tj jsme na 250. Což dává nějakých 21 na měsíc čistýho. Pokud vezmu, že garsonku koupím za cca 1,8 mega, tak operuju s kapitálem 7,2 mega. To mi dává 3,4% výnos za rok z pronájmu. Jistě uznáte, že existují daleko lepší investice(termíňák od WPB má 4,3%) a nemusíte shánět nájemníky a renovovat a je to téměř bez rizika. Jinak co jsem počítam, tak je potřeba mít cca 30% z ceny bytu v hotovosti a hypotéku na 20 let, aby se vám hypo sama splácela z pronájmu. Spíš by mně zajímaly vaše názory na investování
  • 31. 8. 2009 17:42

    anonymní
    Vážení čtenáři,
    vážím si vašich souhlasných,ale i nesouhlasných názorů.Rád bych poukázal
    na možnosti,které nám všem dnešní doba dává.Nemá smysl podléhat skepsi
    a vymlouvat se na osud.To,že něco není možné udělat pro svoji budoucnost
    může mnohdy znamenat i to,že jsme neudělali vše,co bylo v našich
    silách.Chtěl bych vám v budoucích článcích nastínit praktické možnosti jak
    bezpečně investovat a bude záležet hlavně na vás,zda vám budou tyto články
    šity na míru,nebo zda jen mávnete rukou,že se jedná o fikci z jiného světa.
    Vím,že život není pohádka,ale nemusíme si vytvářet ani pocit absolutní
    beznaděje a pomalu se dostávat do začarovaného kruhu.
  • 31. 8. 2009 20:42

    Martin V (neregistrovaný)
    Těm vašim pohádkám (pokud jste autor), bych uvěřil, pokud by bylo vše psáno z vašeho letního sídla na Bahamách ve vašem volném čase :-)))
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).