Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Invalidní jste, ale důchod vám sebereme. Kdy se odebírají invalidní důchody? od Ela - Pročetla sem si celou diskuzi. Jsem z toho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 8. 2017 11:04

    Ela (neregistrovaný)

    Pročetla sem si celou diskuzi. Jsem z toho dost otřesená. Všude tolik zloby. Přiznám se, že nemusím naše romské spolu obyvatelé, ale některé příspěvky jsou úplné nesmysly. Celý život jsem pracovala. Když udeřila nemoc, setkala jsem se jenom se seriozním přístupem ať lékařů či úředníků na sociálce. Pokud nebudeme lékaře zatěžovat zbytečnostmi a úředníky nesplnitelnými požadavky, určitě půjde všechno lépe a rychleji. Mám ID 3. stupně, taky mám ve svém okolí pár invalidních důchodců a vždy šlo všechno podle práva bez šikany a ponižování. Všem nemocným přeji stejné jednání a hlavně hodně zdraví.

  • 14. 8. 2017 12:12

    Občan (neregistrovaný)

    Obávám se, že tzv. Romové, tedy Cikáni jsou prostě invalidní, práce neschopní, už od narození, jaksi sami o sobě, ale to je věc jiná (omlouvám se, už mluvím jako svého času PhDr. Sládek, ale mám s Romy ty nejhorší zkušenosti). Oni, pokud nikdy nepracovali, nepobírají, ať už jsou nemocní a práce neschopní nebo ne, vůbec invalidní důchody, to jsou prostě bláboly, ani ne tak rasistické bláboly, jako, což by se dalo vydržet, nýbrž bláboly z neznalosti (což je pro mne horší), kterých je na internetu všude plno a nejen o Romech (rasistu vydržím, ale diletanta ne). Nikdo si nic nepřečte, nenastuduje a hned se ke všemu vyjadřuje, internet snese všechno. První z článků o ID sice není odborně přesný, ale i on vysvětluje základy problematiky, k získání ID je m.j. třeba být důchodově pojištěn, a to zásadně není ten, kdo nikdy nepracoval, to se může event. podařit jen ženě, která třeba pracovala 1 den a pak už jen rodila vychovávala, muži dost těžko. Takže Romové a jiní práce se štítící, kteří jsou tu jako sociální paraziti kritizováni, pobírají zcela jiné dávky, nepleťte to toho, milí spoluobčané, čtenáři, invalidní důchody.

  • 14. 8. 2017 16:13

    xf (neregistrovaný)

    Souhlasím. Ono je třeba si uvědomit, že mnozí tyhle nesmyslné "historky" čtou, a věří jim. Moje teta měla invalidní důchod (dětská obrna atd.). A i když jednání s komisí bylo normální, tak na základě těhle nesmyslů a "historek" byla vždy měsíc předem před komisí z toho vynervovaná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).