Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Invalidní jste, ale důchod vám sebereme. Kdy se odebírají invalidní důchody? od Nanynka - Dovolím si i já připojit svůj komentář. Měla...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2017 11:39

    Nanynka (neregistrovaný)

    Dovolím si i já připojit svůj komentář. Měla jsem tu smůlu, že mi před 12-ti lety byla diagnostikována RS. Pracovala jsem, snažila se nikoho svým problémem nezatěžovat, ale pak proběhla ataka a nezvládala jsem svou práci na 100%, proto jsem byla nucena odejít, lékařka mne upozornila, že mám nárok na důchod s mou diagnózou....tak jsem požádala a byl mi přiznán 1. stupeň.
    Pak ale přišlo ke kontrole mého zdravotního stavu a vzhledem k tomu, že jsem si byla schopna najít práci a RS byla přesunuta najednou mezi "civilizační choroby" jako třeba vysoký tlak i těch pár korun mi bylo odejmuto!
    Nikdy jsem náš systém "nevysávala", na mateřské jsem byla v době, kdy podpora "rodiny" nebyla a důchod jsem pobírala asi 3 roky. K odebrání došlo navíc v době, kdy mne pro mou nemoc opouštěl partner, prostě životní kotrmelce.....Jak je možné, že já, ač za sou chorobu nemohu, nemohu pobírat ani korunu a člověk, který si např. při dobrovolném adrenalinovém sportu způsobí úraz dostane důchod plný??? Já mám prostě tu smůlu, že jsem schopna dojít do práce.....Přijde Vám tohle vpořádku?

  • 11. 8. 2017 11:52

    * (neregistrovaný)

    "Pak ale přišlo ke kontrole mého zdravotního stavu a vzhledem k tomu, že jsem si byla schopna najít práci a RS byla přesunuta najednou mezi "civilizační choroby" jako třeba vysoký tlak i těch pár korun mi bylo odejmuto!"

    To je naprostý nesmysl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).