Hlavní navigace

Internetové a mobilní bankovnictví ZUNO Bank (galerie)

3. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyzkoušeli jsme a nafotili internetové bankovnictví ZUNO Bank. Čistě online banka musí mít v nabídce všechny služby potřebné pro snadné bankování.

ZUNO Bank do Česka přišla v červenci 2011 jako projekt rakouské Raiffeisen Zentralbank. Více ve článku ZUNO Bank. Odlehčená „Rajfka“ pro nenáročné. První spekulace o možném prodeji banky přišly přesně o dva roky později. Psali jsme v článku Tomis: ZUNO v žádném případě nekončí.

V září 2015 měla ZUNO Bank získat nového majitele, a to ruskou finanční skupinu ALFA Group. Z transakce však Rusové couvli a banka je tak stále v rakouských rukách.

ZUNO Bank má v nabídce dva typy účtů

První účet je zcela bez běžných poplatků, druhý může být bez poplatků po splnění poměrně snadné podmínky utratit kartou měsíčně min. 3000 Kč, jinak je za 68 Kč měsíčně.

Základní poplatky

  • 0–68 Kč – vedení platebního účtu měsíčně
  • 0 Kč – příchozí tuzemská platba
  • 0–5 Kč – odchozí tuzemská platba
  • 0 Kč – výběr ze všech bankomatů kdekoli na světě
  • Hotovostní platby banka neumí, nemá pokladny

Internetové bankovnictví

Do internetového bankovnictví se přihlašujete pomocí bankou vygenerovaného uživatelského jména a vámi zvoleného hesla. Uživatelské jméno je numerické a přijde vám na registrovaný e-mail. Založení účtu přes internet je otázkou několika minut, ale pro zprovoznění musíte čekat na návštěvu kurýra.

Přes web můžete pohodlně ovládat nastavení platebních karet či požádat o úvěrové produkty. Potvrzení transakcí provádíte autorizační SMS zaslanou na registrované mobilní číslo.

skoleni_15_4

Banka umí tuzemské a zahraniční platby, poznámka pro příjemce platby se zobrazuje odesílateli i příjemci. K dispozici máte elektronické výpisy ve formátu PDF.

Banka má rovněž aplikace pro mobilní bankovnictví. Jsou pro operační systém Android, iOS a jako jedna z mála bank podporuje i Windows Mobile.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).