Hlavní navigace

Názor k článku Inkasní agentury: Řešení pohledávek na zakázku od Mikous - Lituji, že jsem se nestihla podívat na reference...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 5. 2013 10:59

    Mikous (neregistrovaný)

    Lituji, že jsem se nestihla podívat na reference této, na internetu velice slavné, firmy, než jsme včera za panem Hrnečkem s přítelem jeli. Jak píšete, měla jsem pocit, že se zrovna včera do kanceláří nastěhovali, papíry a složky válející se po zemi a na pracovním stole pana Hrnečka byla pouze fotografie v rámečku a před ním ležel jakýsi sešit, kam si občas něco zapsal.
    Zarazilo mě, když pan Hrneček spustil svou řeč, drmolil pár minut, jediné na co se zeptal bylo, jestli máme pohledávek více. Přítel mu nestačil ani odpovědět a už zase drmolil dál. Pak nás poslal za jeho kolegou, který se ptal na dlužníka a souhlasně pokyvoval, že soudy jsou pomalé.
    Nemám ráda lidi, kteří mluví příliš rychle, obvykle něco maskují, zarazilo mě, že jsem v žádné z kanceláří neviděla počítač (asi ho někde schovávají), pak nám předal smlouvu ve čtyřech různých vyhotoveních a řekl, že zítra zavolá, pak nás vyhodil. Celá schůzka byla za 8 minut vyřízená.
    Ve smlouvě jsem se dočetla, že máme zaplatit 5% z ceny dopředu. Tak jsem sedla na internet a šla se podívat na reference. Moc Vám všem děkuji.
    Dnes ráno pan Hrneček volal, vypisovat zde asi nemusím podronosti, protože je to jako přes kopírák, jediné na co se podívali byl výpis z OR a blábolil něco o finančním úřadě. Mluvil i o firmách, ve kterých je náš dlužník spolumajitel a sdělil mi jména lidí, kteří tam jsou dalšími vlastníky. Jeho informace byly mylné, další vlastníci jsou po smrti, když jsem mu řekla, že další osoby znám, že zemřeli při nehodě, hned odvědil, že už chápe ten křížek u jejich jmen. Pak mi sdělil, že dlužníkovi volali, že mají program na měnění čísel a tudíž to vypadá, že volají z nějakého call centra. Dále mi řekl, jaké nemovitosti dlužník vlastní, bohužel i zde se netrefil (veškeré tyhle informace jsem si dohledala sama, tak mě ty jeho bláboly docela pobavily).
    Pořád mlel o tom, že dořešíme obchodní věci, pak právní. Požádala jsem ho, ať se obrátí na našeho právního zástupce, kterému jsem smlouvy předala. Pokud má tedy zájem s námi smlouvu podepsat, chceme, aby nám vyplatil našich 85% ihned v hotovosti při podpisu smlouvy a my mu v té chvíli vyplatíme jeho 5% provize a 15% si strhnout z dlužné částky. Sdělil mi, že musí vyplácet peníze pouze převodem, a to až tehdy když jim zaplatíme těch 12.000,- bez DPH. Začal mlít něco o DPH a že příští týden je uzávěrka a že to musíme stihnout nejlépe ještě dnes. Ukončovala jsem hovor s tím, ať se obrátí na našeho právníka, který s ním dořeší právní věci k variantě, že vyplatí peníze v hotovosti při podpisu smlouvy. V opačném případě, že mu děkuji, ale že nemáme zájem. Ukončil semnou hovor se slovy, že se ještě ozve. Po přečtení dalších recenzí jsem vyzbrojená a pokud se pan Hrneček ozve, vychutnám si ho. Co tohle je za hyenu, to svět neviděl.
    Ještě jednou všem tady moc děkuji za recenze na tuhle firmu, sice jsem si je přečetla až po jednání s panem Hrnečkem, projeli jsme zbytečně benzín (jsme 130 km od Prahy), ale aspoň jsme nepodepsali. Moc děkujeme.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).