Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Hypotéky už nebudou „pro každého“. Přitvrdí bonita a kontrola vašich závazků od Martin - Pozdě. Bublina už byla nafouknuta. Bohužel vrchol ekonomického...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 6. 2018 9:25

    Martin (neregistrovaný)

    Pozdě. Bublina už byla nafouknuta. Bohužel vrchol ekonomického cyklu máme za sebou a teď budeme spomalovat a časem přijde recese. Bohužel. ČNB taky přispěla k přehřátí ekonomiky. Jinak by ten cyklus nebyl tak extrémní.
    http://www.epshark.cz/clanek/691/kdy-k-nam-dorazi-recese

  • 13. 6. 2018 12:44

    Richard Fuld (neregistrovaný)

    Ten článek. Snůška nesmyslů vycházející z kvantitativní monetární teorie, která vede v prostředí současných endogenních (účetních) peněz k nesprávným a zavádějícím závěrům. Příčinou krizí není růst objemu peněz, který je přirozeným projevem růstu ekonomiky. To by pak mohli oni rakušani, na které se článek odvolává, rovnou tvrdit, že příčinou krize je růst ekonomiky, což je zjevně bizarní závěr. :-) Příčiny příchodu krize je třeba hledat v odpovědi na otázku, proč ekonomika, která roste, začala zpomalovat a přechází do poklesu? A pokud je to kvůli nárůstu nesplácených úvěrů kvůli špatným investicím, pak proč se staly ony investice špatnými? Správná odpověď je zaostávání tempa růstu kupní síly poptávky za tempem růstu nabídky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).