Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Hypotéka se může prodražit na dodatečných poplatcích od ivcav - Já myslím, že nejvíc nesmyslné jsou poplatky za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 6. 2009 11:32

    ivcav (neregistrovaný)
    Já myslím, že nejvíc nesmyslné jsou poplatky za vedení úvěrového účtu, kdyby je zahrnuli do sazby, tak by byl klid, sazba by sice byla o něco vyšší, ale nebilo by to tak do očí. Co mi přijde totálně od bank nesmyslné, jsou poplatky za zpracování úvěru - těch 0,8% ve většině případů, měli by to zrušit, zvlášť když některé banky za to neúčtují, nebo jen minimum - zlatá KB, kde je poplatek jen 2.900 Kč a je klid, případně RB, kde je to ovšem vykoupeno vysokou úrokovou sazbou...
    Autor článku koukám udělal veliký průzkum, přijde mi zvláštní, že u Unicreditu zmíní hypotéku PLUS bez poplatku, ale tuto službu poskytuje třeba i Hypotéčka i ČSOB..a tam o tom není ani zmínka.
    Co se týká poplatků za předčasné splacení úvěru - má prý své odůvodnění - jednou mi vysvětlovali právě v Hypoteční bance, že jsou vydávány hypoteční zástavní listy, kde jsou jednotlivé hypotéky zahrnuté, a administrativní vyjmutí konkrétní jedné hypotéky je prý strašlivě náročné a i nákladné - no nevím, ale dejme tomu :)
  • 10. 6. 2009 12:01

    MoB (neregistrovaný)
    Neřekl bych. Banka se předčasným splacením dostane k hotovosti, kterou okamžitě může (a že to udělá, tím jsem si jistý) investovat. Takže za ty stejné peníze dostane dvojí užitek - klient zaplatí pokutu a z těch peněz se ještě nějaké úroky dostaví vždycky.

    Navíc mám pocit, že zdaleka ne všechny banky financují hypotéční úvěry vydáváním HZL... ale to už se pohybuji na tenkém ledu neznalosti.
  • 10. 6. 2009 17:04

    Jarmila (neregistrovaný)
    Všechny financují pomocí hyp. úvěr. listů. To je ze zákona.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).