Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Hrubá mzda není vše - nedostanete ani polovinu od Jana - Němci také platí pojištění pro případ nezaměstnanosti, jen...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 5. 2004 8:35

    Jana (neregistrovaný)
    Němci také platí pojištění pro případ nezaměstnanosti, jen nevím, jestli všichni povinně nebo ne. V přehledu není zahrnuto.
    Jinak je mi sympatické, že daňově zohledňují děti. My jsme to měli v daňovém systému taky, ale po r. 1989 jsme to halasně zrušili jako komunistický přežitek a vrátilo se nám to jako bumerang v katastrofálně nízké porodnosti.
  • 31. 5. 2004 9:29

    Patrik Chrz (neregistrovaný)
    Nemyslim, ze zruseni danoveho zvyhodneni deni nejak zasadne ovlivnilo porodnost. Je to proste volba. Driv lidi skoro nic nemohli, nedalo se nikam cestovat, tak se jezdilo na chaty a delaly se deti. Kdo nebyl v 25 zenatej (vdana), tak "byl divnej".
    Tohle same probehlo ve vsech zapadnich zemich (dneska se to malilinko zlepsilo), u nas to je proste o neco pozdeji (jako vsechno diky zelezne opone).
    Ja sam deti nemam (jsem svobodny), a rozhodne je nechci i kdyz bych si bez problemu mohl dovolit jedno nebo dve uzivit.
    Proste dneska spousta mladych lidi radeji dela karieru, cestuje, bavi se a deti odkladaji (cast z tech odlozenych se samozrejme uz nenarodi). Takze nejaka masivni podpora deti by vedla jenom k tomu, ze by vyrustaly cele generace rodin ktere by zily z podpor cely zivot.
    Dneska mit vic deti znamena i radit (sakra pisu ze Sri Lanky a nejsou tu hacky a carky, aby nedoslo k nedorozumneni nad r ma byt hacek) se k urcite negativni referencni skupine (=ma spoustu deti, takze nemaka a jenom bere pridavky).
    Evektivnejsi vidim zruseni DPH na detske zbozi (jako maji ve Velke Britanii), eventuelne prime statni hypoteky (bez marze pro banky) a to i treba s nulovym urokem. Ale "rozdavani penez" je cesta do pekel.
  • 31. 5. 2004 9:38

    Marian Kechlibar (neregistrovaný)
    Vase argumenty jdou "trochu mimo". Vyrazne snizeni primych danovych odvodu za kazde dite rozhodne nemotivuje k flakani. Flakac totiz nic nevydelava a tak z takoveho systemu nic nema. Prijde mi to jako neco uplne jineho, nez cesky system "Ahoj Dezo, tady mas 20 000 na chlast, teda pardon deti."
  • 31. 5. 2004 9:57

    Patrik Chrz (neregistrovaný)
    OK. To co jsem tim chtel hlavne vyjadrit je to ze prima financni podpora porodnost u nas tolik neovlivni jako momentalni "moda". Pro ty, "co si to muzou dovolit" tak nejaka ta tisicovka nic neznamena a pro "ty chudsi" je mnohem ucinnejsi, kdyz budou moct diky danovemu zvyhodneni diteti levneji koupit boty nebo kdyz zaplati mene na urocich z hypoteky.
  • 31. 5. 2004 10:15

    Petr Gola (neregistrovaný)
    Pojištění pro případ nezaměstnanosti je zahrnuto pod sociální pojištění.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).