Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Gabriela Pithartová, Hello bank! „Lidé si potřebují na banku sáhnout, i když je digitální“ od Pavel - Má plný šuplík kreditek od Cetelemu. Stačí, aby...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2018 10:42

    Pavel (neregistrovaný)

    Má plný šuplík kreditek od Cetelemu. Stačí, aby si člověk něco koupil v krámu na úvěr, samozřejmě bez navýšení, a už mu přišla. Nikdy jsem žádnou nevyužil a nikdy jsem žádnou neaktivoval. Cetelem nebyla špatná společnost, protáhl jsem přes jejich úvěry bez navýšení hodně věcí. Ale můj poslední nákup mě těžce zklamali, protože mi přes můj výslovný zákaz do smlouvy na prodejně pak poslali domů smlouvu s pojištěním. Přes urgence jsem tu pojistku musel zaplatit. A opět přes urgence mi jí vrátili, ale až tu druhou platbu. Tu první už nikoli. Šlo o dvacet korun, ale já to beru jako princip. Tak jsem s nima skončil. Opět papírování, výpovědi a posílání kopií smluv mailem. Ale už mě nezajímají. Když chci jednorázový úvěr, nezajímá mě kreditka. A když si kupuju ledničku za pět tisíc a prodavač mě ukecal na úvěr bez navýšení a se slevou, jinak bych to zaplatil hned, tak mě nezajímá ani pojistka. A když něco sepíšeme na prodejně a podepíšeme, tak mě nezajímá, co vymyslí v centru. A když už mi něco strhnout neoprávněně, tak to musí vrátit. Když ne, jdu od nich.

  • 11. 6. 2018 11:32

    P2010 (neregistrovaný)

    Není jednodušší při nákupu jen normálně zaplatit? Nikdy jsem nepochopil smysl všech těchto karet, když jejich použití stojí to nejcennější - čas.

  • 11. 6. 2018 17:36

    Pavel (neregistrovaný)

    Ne tak docela. Kdysi velmi dávno jsem přes ně (tehdy ještě Cetelem) koupil plazmovou televizi za 45 tisíc korun. Měl jsem sice ty peníze s sebou, ale prodavač mi vcelku rozumně vysvětlil, že deset splátek bez navýšení bude lepší. Což bylo přirozeně. člověk tak může penězi disponovat dál. Hotové peníze jsou velmi drahé, úvěr a to ještě bez navýšení je v tomto případě ideální volba. Ne samozřejmě ale na lednici za pět tisíc. Ale tam byla zase výrazná sleva, když si to člověk vezme na úvěr.

  • 11. 6. 2018 19:36

    Josef (neregistrovaný)

    Tak já jeden smysl uvedu: Když zaplatíte za měsíc 20 tisíc šikovnou kreditkou, která dává 2 % za platby kartou, je vyděláno 400 Kč. Jenže bývávalo. Ze 2 % u Cetelem je 1 % u Hello a ještě to prezentují jako úžasné vylepšení, asi si myslí, že klienti jsou tak tupí jako oni. Tak na ně kašlu, mám 2 % jinde.

  • 11. 6. 2018 20:29

    (neregistrovaný)

    A kde? Kromě kreditky ČEZ (jen do vyúčtování a ročně) nedává nikdo 2% za platby u obchodníků, pouze za platby na netu. Jistě, jde to obejít, ale umí to jen pár zasvěcených.

  • 12. 6. 2018 11:31

    Pavel (neregistrovaný)

    Je tu i další možnost. Mám kartu od Rajfky koobrandovanou s O2. A mám u O2 telefon, internet i mobil. A tady stále platí, že čím víc utratím přes kartu, tím vyšší mám slevu na poplatky za telekomunikace. A minimálně tam šetřím měsíčně tak kolem 300 Kč. Navíc mi RB ještě vrací poplatky za kartu a navíc mi O2 dala na začátku jako bonus tisícovku. Takže první rok se dostávám na cca 500 Kč měsíčně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).