Hlavní navigace

Názor k článku Foto: Elektromobily, které můžete mít hned. Nejlevnější sveze jen dva lidi od jezevec - ze všech dostupných údajů vyplývá, že elektromobil jako...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2018 17:38

    jezevec (neregistrovaný)

    ze všech dostupných údajů vyplývá, že elektromobil jako osobní auto pro rodinu je naprostá hovadina. elektromobil se vyplatí pro velké firmy s velkou flotilou vozidel jezdících v malé enklávě, typu pošta třeba, které mají: minimální požadavky na dojezd, dostatek náhradních (a nabitých) vozidel okamžitě na výměnu, vlastní servisní kapacity, a vlastní odtahovku.
    člověk zodpovědný za rozpočet domácnosti, pokud to není nějaký ekologický pošahanec, vezme do ruky kalkulačku - a zjistí, že pokud si NEkoupí elektrické auto, koupí benzínového auta srovnatelných parametrů ušetří tolik prachů, že mu to pokryje veškeré předpokládatelné náklady na servis po deset roků, a k tomu zdarma benzín na vzdálenost na měsíc a zpátky. ano tesla je kategorie sama pro sebe - ale chtěl bych vidět někoho, kdo si za tři koule koupí teslu jako třetí/čtvrté/páté auto do rodiny, a pak s ní jezdí max 10-20 km / denně kolem baráku. možná elon musk.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).