Hlavní navigace

Názor k článku Foto: Elektromobily, které můžete mít hned. Nejlevnější sveze jen dva lidi od xf - "Speciální je situace u vozů Tesla, které mají...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 8. 2018 16:38

    xf (neregistrovaný)

    "Speciální je situace u vozů Tesla, které mají větší kapacitu baterek a jsou pro ně ideální dobíjecí stanice přímo od Tesly – takzvané superchargery. Na těch mohou majitelé Tesel „tankovat“ zdarma. V Česku jsou momentálně tyto stanice tři – ve Vestci u Prahy, na D1 u Humpolce a v Olomouci."

    Tak to se netýká jen značky Tesla, režim rychlonabíjení umí všechny značky. A všechny značky mají jedno společné: rychlonabíjení obrovsky snižuje životnost akumulátorů. Pro autora: to není věc značky, ale technologie akumulátorů.
    Další problémy s rychlonabíjením je, že když provedete dvě za sebou, tak akumulátory skoro zničíme. To už se lidi divili, cože se to stalo. Výrobci tuto vlastnost příliš neinzerují - ale popsanou ji mají, takto zničený akumulátor nelze reklamovat.
    Stejně tak nějaké ty reklamní zdarma nabíjení mají/měly i jiné firmy. Ale to je zcela okrajová, dočasná záležitost, podle které by se měl při zvažování výběru vozu řídit jen hlupák.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).