Hlavní navigace

Názor k článku Finanční poradci jsou pěkní šmejdi. Vítejte v pekle od Jarmila - Finanční poradce není poradce, ale prodejce finančních produktů....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2015 13:47

    Jarmila (neregistrovaný)

    Finanční poradce není poradce, ale prodejce finančních produktů. Jenže "poradce" zní poněkud vznešeněji. Praxe MLM v tomto druhu prodeje měla být kdysi odstraněna, vznikly nové zákony (mj. o pojišťovacích zprostředkova­telích), ale MLM kvete vesele dál. Poradci papouškují, co jim do hlavy nalili na školeních (v mnoha případech si účast na školení zaplatili, protože informace jsou přece zboží a oni jsou dneska podnikatelé) a mnohdy sami nerozumějí tomu, co klientovi tlačí do hlavy. Mně se moc líbila jedna vystajlovaná slečna ze ZFP. ZFP postavila svou prodejní síť na tom, že "vy si to vlastně uděláte sami a ty velké provize si vyplatíte sami sobě. Tím zbohatnete, a když to doporučíte známým, budou Vám trhat ruce". Ďábelský marketing! Zapomněli svým ovečkám ale říct, že 1.školení na první produkt je za 1.000,- Kč, druhé školení na 2. produkt za dalších 1.000,- Kč a tak můžete pokračovat. Jezdí se do hotelu, kde sídlí ZFP Akademie (jaký vznešení název, že?), ale MBA adepti (MBA = mladý, blbý, ambiciózní) nevidí, že hotel patří majiteli firmy, kterému je tím pádem naprosto ukradené, kolik se těch pojistek prodá, protože on má celoročně zaručen stálý příliv klientů do hotelu. Jednou se školí nové ovečky, podruhé ovečky na 2.levelu, pak manažeři, no řekněte, není to nádhera?
    PS: akorát provize ty poslední ovečky nevidí, protože ty mohou být vypláceny pouze tehdy, kdy pracují celý měsíc a dosáhnou stanoveného objemu. Pokud ale v tom měsíci stanoveného objemu nedosáhnou, provize propadají.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).