Hlavní navigace

Filip Hanzlík je novým náměstkem výkonného ředitele České bankovní asociace

9. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká bankovní asociace má od 1. října 2015 nového náměstka výkonného ředitele.

Stal se jím Filip Hanzlík, dosavadní hlavní právník asociace. V nové pozici bude mít na starosti jednání s představiteli výkonné a zákonodárné moci v souvislosti s legislativními procesy týkajícími se bankovního sektoru.

Nacházíme se v době, která je velmi náročná z hlediska implementací legislativy Evropské unie, zároveň sílí tlak na právní ukotvení ochrany spotřebitele. Posláním ČBA je v této situaci korektně, transparentně, ale zároveň sebevědomě hájit zájmy bankovního sektoru, který je jednou z největších konkurenčních výhod české ekonomiky. Svůj přínos v nové funkci vnímám ve znalosti právního prostředí a schopnostech vyjednávat, uvedl ke jmenování Filip Hanzlík. 

dan_z_prijmu

Filip Hanzlík (43) působí v České bankovní asociaci od roku 2012 jako hlavní právník. Mezi jeho dřívější působiště patří právní kanceláře Dvořák & spol. a britská advokátní kancelář Lovells.

Vystudoval politologii a práva na Univerzitě Karlově v Praze, své vzdělání pak doplnil o postgraduální studium Ann Arbor Law School na University of Michigan.

Filip Hanzlík, náměstek výkonného ředitele České bankovní asociace (10/2015)
Autor: Česká bankovní asociace

Filip Hanzlík, náměstek výkonného ředitele České bankovní asociace (10/2015)

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).