Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Dlužíte 1000 Kč, zaplatíte 20 000 Kč a s posvěcením zákona od hroch - Mám zkušenost že mi nyní po několika letech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2010 9:30

    hroch (neregistrovaný)

    Mám zkušenost že mi nyní po několika letech přišlo že dlužím, prý jsem jel 15× !!!na černo (v letech 2000–2004 ).Ano, vím že jsem na černo jet mohl a nezaplatil,ale že bych jel 15? a dále zajímavé DP (zastoupen p.Sokolem )pěkné téměř 10 let čekal než to exekučně začal vymáhat a nyní tím způsobem že :15 pokut vymáhá každou zvlášt i když to podal vše jeden den exekutorovi (jednomu svému vyvolenénu p.Podkonickému)­.Exekutor mi v jeden den poslal 15 dopisů každý navýšil o téměř 8 tisíc jako svou odměnu.
    15×8 tisíc=120000 má tak jen pro sebe ,takto se vysavají dlužníci a narůstají dluhy.
    Místo aby mi to sloučil v jednu, tak za každou si účtuje zvlášt.

  • 12. 5. 2010 14:00

    Q (neregistrovaný)

    Z vymáhání se stává byznys – aj pro stát, který z toho má pětinu. Není proto vhodné vymáhat pár korun, ale počkat, až lety dluh nabobtná a pak udeřit. Netýká se jen jízd na černo, tuhle byl v TV případ, kdy klient dlužil zdravotní pojišťovně nevědomky pár korun a taky to narostlo do pěkných peněz. Jenže všichni věřitelé tvrdí na stejno: zákon neukládá nějak prokazatelně seznámit občana s tím, že něco dluží. A nedoporučené zásilky se mohou „ztratit“ Takže až když je výška dluhu „rentabilní“, tak se začne s vymáháním. Nechci se zastávat neplatičů a různých vychcá*ků, kteří určitě dovedou i z podobných šlamastik vybruslit bez ztráty desítky. Většina lidí se asi bude snažit dluh ihned zaplatit (pokud za černou jízdu zaplatíte do určité doby, máte dokonce „slevu“ na pokutě), ale stát se, že zaponete, může každému. Pokud ale člověk zapomene nepřenosnou lítačku v jiném kabátě nebo vůbec doklady (nemá s sebou řidičák) a revizoři / cajti jej přistihnou bez patřičných dokladů, které ovšem můžete zpětně doložit, považuji vysoké pokuty za neúměrné. Jeden čas se dokonce jízda se zapomenutým řidičákem považovala jako kdyby dotyčný neměl řidičák vůbec.

    Prostý občan se nemá šanci ubránit. S JUDr. Sokolem si asi jen tak někdo do křížku nedá. Občan se nemá jak bránit proti chybně provedeným exekucím, sice dostane v případě prokázání chyby exekutora jakési odškodnění za chybný postup, ale to mu nevykompenzuje nevyčíslitelné ztráty či morální újmu. A dokazování – o tom to je. Běžný občan nemá šanci proti vymakanému právníkovi dokázat, že bílá je opravdu bílá a černá opravdu černá. Vhodným dokazováním jsou právníci schopni udělat z černé bílou a naopak. Bude třeba pečlivě při volbách vybírat, aby totalitně mocní nemohli schvalovat takové zákony, které dávají vždy za pravdu mocnější, finančně silnější straně a prostý občan se pak nemá šanci ubránit.

  • 12. 5. 2010 15:40

    kockodan (neregistrovaný)

    Pokud jste jel načerno a nezaplatil pokutu, dal bych vám za každý případ uhradit nejméně milion! Co je to za zvyk, konzumovat něco a neplatit?
    Taky by se mi líbila vězení pro dlužníky jako ve staré Anglii :)
    Zkuste se na to někdy podívat také z druhé strany ...... i vám se může někdy stát, že nedostanete zaplaceno za svou práci nebo zboží.

  • 12. 5. 2010 17:27

    kočka (neregistrovaný)

    rozdíl vidím v tom že pokud nedostanete zaplaceno za svou práci nebo zboží, určitě nebudete žalovat dlužníka za každou platbu zvlášt ale podáte to jako jednu pohledávku.Nebo když vám bude dlužit za 15 oken podáte 15 žalob? 15 x dáte vydělat exekutorovi?
    A hlavně pokud jel na černo proč čekal DP téměř 10 let? a mohl jet jednou ,dvakrát a že mu revizor jen uměle navýšil vymyslené pokuty,to již nelze dokázat.
    Hlavně představte si jedu na černo -zaplatím pokutu.Dobrý pár let je klid a najednou přijde že dlužím,potvrzení už po letech těžko najdu,a jsem taky v háji.To aby si člověk skladoval všechny složenky né 3 roky ale do konce života.

  • 12. 5. 2010 21:27

    Jaromir

    Mít 15 pokut za jízdu na černo, tak se jdu zahrabat do hnoje a sypu si popel na hlavu, a ne že tady budu vyřvávat na Internetu, jak je to nespravedlivé, že ti pak příjde 15 exekucí.

    Lidi, kteří mají 15, či 10, to je jedno jízd na černo bych dal na pranýř a házel na ně rajčata, jsou to u mě zloději recidifisti, odpad…

  • 12. 5. 2010 21:59

    dáda (neregistrovaný)

    jak víte že jich má 15 ,10 nebo kolik? on taky revizor z jedné pokuty rád nakopíruje další obzvlášt po delší době . Táta jel na černo a místo jedné pokuty mu přišly 4 navíc,přitom jel jen jednou na černo a ještě svou hloupostí že mu propadl lístek o 8 minut. Takže za 8 minutovou černou jízdu zaplatil po té 5 pokut jednu pravou a 4 vymyšlené,když to šel reklamovat neuspěl.Protože revizor si ty pokuty pěkně vymyslel vždy po delší době ,a jako důkaz znal číslo OP ,rod.č.,a spravnou adresu vše znal z té první pravé pokuty. Takže se vůbec nedivím že někomu přijde klidně 15,20 pokut během několika let.Svinárna je když jeden a týž exekutor pak vše vymáhá ještě jednotlivě a navýší dluh né o tísíce ale o téměř 100 tisíc navíc (pokud se tedy bavíme o případu 15× pokuta)

  • 13. 5. 2010 5:48

    Jaromir

    Být vaším otcem, tak to dám k soudu, ať doloží, že jsem tam opravdu byl atd., už se tu o tom psalo.

    A z toho co napsal: „Ano, vím že jsem na černo jet mohl a nezaplatil,ale že bych jel 15?“, jsem pochopil, že jel vícekrát, než jen jednou. Chápu to tak, že ví, že jel aspoň jedenkrát, či vícekrát načerno, ale nesouhlasí s 15. pokutami.

  • 13. 5. 2010 9:33

    dáda (neregistrovaný)

    Táta byl u právníka (porada ho stála 1000kč).A právník mu řekl že může DP žalovat (spor odhadl na cenu tak do 10 tisíc) prý ale není jisté že vyhraje neboť táta by musel prokazatelně doložil že v uvedenou dobu v Praze v dopravním prostředku nebyl.A jak to dokáže třeba po dvou letech ,kde byl např.12.dubna v 10.25min.? jediná šance by byla např.hospitalizace v nemocnici,pot­vrzení že byl v cizině,nebo jiné velmi průkazné tvrzení.Svědek nestačí a ani ho táta nemá neboť kdo by si pamatoval kde byl v určitý čas na minuty. Táta však moc dobře ví že na černo jel jen jednou když měl auto v opravně a lístek mu propadl o 8 minut,mladý revizůrek mu ty další pokuty namnožil.Ani tvrzení že táta jinak jezdí autem by u soudu neobstálo.
    Prostě právník řekl že výsledek je nejistý,za soud a žalobu by táta zaplatil dopředu částku a třeba by se mu ani nevrátila kdyby to soud zamítl.
    A hlavně trvalo by to i řadu měsíců a třeba 5 let.
    Táta ty pokuty zaplatit musel nebot se obaval že než by rozhodl soud že jsou neplatný tak by přišla exekuce a to by ještě vyčůraně dal DP každou zvlášt exekutorovi a ten by měl též z každé navíc .
    Táta říkal že nikdy nikomu nedá do ruky opsat OP,potom co se toto stalo si nechal vyměnit OP aby revizor nemohl dál na něj vypisovat si další pokuty,číslo OP by tak měl neplatný a to by byl důkaz že revizor falšuje.
    Ale stejně ten pocit že jel jednou na černo a DP mu poté mohl poslat pokut třeba 100 vymyšlených je strašný.
    Celá věc tátu přišla navíc o 1000kč-právník,4× 808 kč pokuty vymyšlené, čas,nervy a to nepočítá telefonáty na DP,cestovné k právníkovi a na DP.
    Prostě přes 5 tisíc vyhodil zbytečně.

  • 13. 5. 2010 14:40

    Jaromir

    Za 5k, to bylo ještě zalevno, kdyby šlo o exekuce, tak * 10…
    Asi jediný způsob by bylo „hrát“ taky nečistě a sehnat si doklad od kámoše doktora…

  • 13. 5. 2010 9:39

    Václav (neregistrovaný)

    Jste nějaký poctivý ne?
    Nevěřím že žijete podle všech morálních zásad a že jste od 7 let kdy jste nastoupil do školy vše věděl.Zároveň nevěřím že když jste v 15 dostal občanku a v 18 se stal odpovědným za své jednání,že jste vždy byl ten poctivý a slušný.Takové moralizování tady mi vůbec nevoní,protože nikdo není bez chyby a každý (nebo alespoň většina) se z nich poučí.
    I já jel načerno v Ostravě a jelikož tam nebydlím a pospíchal jsem na vlak,tak jsem jel bez lístku.No i bych si jej koupi,ale prodejní automaty nejsou všude.Taky bych se mohl bránit tím,že tam nebyl automat.A i kdyby byl,tak nemusel jít a nikoho nezajímá že třeba nejde.
    Ale když se tady zaštíťujete morálkou a slušností,tak vám doporučím si hojit rány na obchodních řeťezcích,které prodávají mléko,a není to mléko,salámy a nejsou to salámy,sýry a nejsou to sýry atd..atd..tam máte spoustu možnosstí se ukázat jaký jste machr.

  • 13. 5. 2010 14:51

    Jaromir

    Milý Václave z toho, co píčeš o Ostravě je jasné, že sis jízdenku nechtel koupit, jen samé bych atd. Jízdenku ti totiž prodá každý řidič, byť je o pár korun dražší, takže sám maš máslo na hlavě…
    Osobně mám své morální zásady, které jsou víceméně shodné s těmi v našich zákonech, ale nějaké věci taky porušuji a to s naprosto čistým svědomím (např. některé věci ohledně byrokracie atd.)…
    S někým kdo jede na černo jednou mám pochopení, ale když někdo napíše, že dostal 15 pokut, ale jel určitě načerno méněkrát, tak je to u mě zloděj, protože jel třeba 5–6* a to prostě normální člověk neudělá… Že mu revizor přidá zbytek sice fér není, ale když budeš vykrádat poštovní schránky a chytnou tě, tak ti taky přišijí všechno kolem.
    Abych tě potěšil, taky jsem kdysi jel na černo, byl to poslední ročník základí školy, viděl jsem, že ostatní si neštípají (měli měsíčníky, což jsem nevěděl) a já si zahrál na haura :), a nenapadlo mě nic jiného, než ventilovat veřejně, že jedu na černo, a jak je to super. No a co se nestalo, hned vedle mě stála revizorka :), prostě klika :). Pokutu jsem samozřejmě zaplatil (resp. mí rodiče, nebyl jsem plnoletý :) ), stálo to tenkrát asi 200Kč. Takže mám pochopení s někým, kdo nezaplatí jednou, ale ten člověk co tu psal je typ, co si spočte, že se mu vyplatí jezdit na černo, a pak tu brečí, že mu revizoři těch jeho 3–5 pokut rozmnožili na 15…
    Jo a pokud na mě budeš znovu útočit, tak ti už neodpovím… Si opravdu nepotřebuji na někom hojit rány, jen z notorických neplatičů (což je případ, na kterým jsem reagoval, ne daný otec atd.) je mi prostě špatně.
    Mimochodem, tohle všechno ukazuje, že tady nefungují soudy jak mají, že se člověk nemůže dovolat svého práva, takže je možná na čase udělat z toho volební hit za 5 let při parlamentních volbách aby se něco změnilo…

  • 13. 5. 2010 16:04

    Mafiozo (neregistrovaný)

    Zajimave, pokuty jsou z let 2000 – 2004.
    Promlceci doba je 3 – 5 let.
    Staci podat odvolani a je to. ( Jiz jsem vyhral nekolik podobnych sporu – vlastni zkusenost :-) )
    NJ. Kdyz jsi nepoucitelny, tak plat!

  • 18. 5. 2010 15:46

    izak (neregistrovaný)

    Vas postavit ke zdi … v tom clanku se pise, ze ztratila obcanku a nekdo jiny si na ni vesele asi jezdil.

  • 18. 5. 2010 15:06

    izak (neregistrovaný)

    ja se s nim do krizku dam a to i s podepsanym urednikem a exekutorem.
    Zapomente na nejaky soud, stredoveky souboj … teda cestny souboj, zezadu z dalky vecer nicnetusici …
    Jed ve flustacce … nemam s tim jediny problem, tihle lide jsou pro me min nez kralici, ktere zabijim bezne.
    je treba se dusledne mstit na svoji zodpovednost, kterou si obhajite jako spravedlivou pred Bohem.
    jsou to hnusni zlodeji … jsou.
    Postupovali sparvedlive … ne.
    Nutil jsem je na me utocit ? … ne
    Zaslouzi si oni slitovali, kdyz okradli me … NE.
    Jsem pravni stat … NE, chrani me zakon aby mi zarucil spravedlivy trest ? … NE.
    Mam tedy moralni pravo se branit vsemy prostredky … MAM …
    Co bude dusledek ? … mene grazlu na svete.
    Proto zadam vsechny, co uz nevi kudy kam a chteji spachat sebevrazdu, spachejte ji az pote, za zabijete co nevetsi mnozstvi tehle grazlu, co nici zivot lidem.
    Stejne jako si vazim brarti Masinu a polictum co posterlili rikam, dobre vam tak a rodinam poslima vysmech a ze jim dobre tak zmetkum jednim.

  • 18. 5. 2010 15:31

    Izak (neregistrovaný)

    i kdyz blbych 120.000 … to bych si je radeji vzal zpet.
    Dalsi dobry vydup je, kdyz clovek nic nema … nemaji mu co zabavit a tak mu reknou ze mu hudou do konce zivota strahavat do min. mzdy … no tak da vypoved v praci, jako cerny pasazer sedne na 1 vlak a muzu treba 20 let svobodne cestovat po svete, pres zimu do teplych kraju. Pracovat tako brigadnik na ruku a poznat cely svet.
    Znam cloveka, kteremu dal omylem stat 1.5M kc … hned je vybral, bydliste presunul na magistrat … a kdyz byl hledany odjel do cizinecke legie … po vycviku se jiz neboji, ze by po nem nejaky polda sel, kdyz vedi ze basti prasky na kebuli a kdyz na nej zautoci, vedi ze je zabije a psychiatr rekne, ze je to jejich chyba, ze ho nechali dlouho bez prasku … takze max lecba.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).