Hlavní navigace

Názor k článku Dlužíte 1000 Kč, zaplatíte 20 000 Kč a s posvěcením zákona od dáda - Táta byl u právníka (porada ho stála 1000kč).A právník mu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2010 9:33

    dáda (neregistrovaný)

    Táta byl u právníka (porada ho stála 1000kč).A právník mu řekl že může DP žalovat (spor odhadl na cenu tak do 10 tisíc) prý ale není jisté že vyhraje neboť táta by musel prokazatelně doložil že v uvedenou dobu v Praze v dopravním prostředku nebyl.A jak to dokáže třeba po dvou letech ,kde byl např.12.dubna v 10.25min.? jediná šance by byla např.hospitalizace v nemocnici,pot­vrzení že byl v cizině,nebo jiné velmi průkazné tvrzení.Svědek nestačí a ani ho táta nemá neboť kdo by si pamatoval kde byl v určitý čas na minuty. Táta však moc dobře ví že na černo jel jen jednou když měl auto v opravně a lístek mu propadl o 8 minut,mladý revizůrek mu ty další pokuty namnožil.Ani tvrzení že táta jinak jezdí autem by u soudu neobstálo.
    Prostě právník řekl že výsledek je nejistý,za soud a žalobu by táta zaplatil dopředu částku a třeba by se mu ani nevrátila kdyby to soud zamítl.
    A hlavně trvalo by to i řadu měsíců a třeba 5 let.
    Táta ty pokuty zaplatit musel nebot se obaval že než by rozhodl soud že jsou neplatný tak by přišla exekuce a to by ještě vyčůraně dal DP každou zvlášt exekutorovi a ten by měl též z každé navíc .
    Táta říkal že nikdy nikomu nedá do ruky opsat OP,potom co se toto stalo si nechal vyměnit OP aby revizor nemohl dál na něj vypisovat si další pokuty,číslo OP by tak měl neplatný a to by byl důkaz že revizor falšuje.
    Ale stejně ten pocit že jel jednou na černo a DP mu poté mohl poslat pokut třeba 100 vymyšlených je strašný.
    Celá věc tátu přišla navíc o 1000kč-právník,4× 808 kč pokuty vymyšlené, čas,nervy a to nepočítá telefonáty na DP,cestovné k právníkovi a na DP.
    Prostě přes 5 tisíc vyhodil zbytečně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).