Hlavní navigace

Evropské akcie nakonec vyplavaly nad včerejší zavírací kurz

29. 3. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Shutterstock
Evropský index Stoxx 600 se nakonec v odpoledních hodinách vrátil ke svým ranním ziskům a aktuálně si připisuje zhruba dvě desetiny procenta. V průběhu obědové siesty totiž skočil do červených trenýrek a nakrátko se potopil pod včerejší zavírací kurz.

Evropský index Stoxx 600 se nakonec v odpoledních hodinách vrátil ke svým ranním ziskům a aktuálně si připisuje zhruba dvě desetiny procenta. V průběhu obědové siesty totiž skočil do červených trenýrek a nakrátko se potopil pod včerejší zavírací kurz. Několik desítek minut před koncem dnešního obchodování se nad hladinou drží většina sektorů, nicméně třem z nich se z hlubin vynořit nepovedlo. V dnešním souboji se tak nejvíce dechu dostává realitním developerům a farmaceutickým společnostem, jejichž akcie přidávají 0,6 %. Naopak nejvíce tonoucím jsou finanční domy se ztrátou 0,3 %.

skoleni_15_4

Americké akcie na začátku dne mírně rostou, a to o 0,1 %. S největšími zisky do obchodování vlétly akcie ropných společností poté, co statistiky ukázaly na nižší než odhadovaný nárůst zásob černého zlata. Největší protivítr fouká akciím utilit, které prozatím padají o 0,6 %.

Pražská burza dnes zakončila s červenou nulou. Zisky ve výši přesahující jedno procento společností Fortuna a VIG kompenzovaly ztráty Unipetrolu či Komerční banky. Z velkých emisí se v kladných číslech udržela jen rakouská Erste, která přidala 0,6 %. Obchodní aktivita byla podprůměrná, když zobchodovaný objem dosáhl pouze dvou třetin ročního průměru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je analytikem Komerční banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).