Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Era spustila věrnostní program. Výhody se vyplatí hledat spíš jinde od Intri - Využití bodů: charita. Tohle mě dokáže vždycky pobavit......

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2014 0:07

    Intri (neregistrovaný)

    Využití bodů: charita. Tohle mě dokáže vždycky pobavit... "Udělejte nám miliardové zisky a my nějakou tu miliontinu procenta dáme na charitu." Jako v obchodních řetězcích, kde sbíráte za nákupy žetonky na charitu... Když se chtějí prezentovat jako dobráci, ať prostě posílají na charitu část svých zisků bez ohledu na zákazníky. A lidi naopak, pokud chtějí přispět na charitu, ať to udělají bez prostředníků. Když si člověk jednou odpustí cigára, může dát na charitu tolik peněz, jako kdyby udělal nákup za tisíce.

    Ale ideální je samozřejmě vynechat všechny darmožrouty jako církve, charity a ostatní podniky a prostě ty peníze dát přímo tomu, komu jsou zamýšleny.

  • 9. 10. 2014 1:04

    Adam (neregistrovaný)

    Poslouchejte, pane anonymní skrývači identity, nejste Vy náhodou reinkarnovanej FX Trader? Takovej pán už tady jednou byl. Všechno znal, všude byl, okolo něj jen samé socky a on chytrej jak rádio.

    Je bez řečí, že ten věrnostní program není příliš motivační. Ani já bych na charitu přes něj nedal ani bod. Pokud ale pokládáte všelijaké charity za darmožrouty, sám ukazujete, co jste zač. Linka bezpečí má svůj smysl. To spojení s věrnostním programem Era je také logické, když ji ČSOB podporuje. Pracoval jsem v ní, vím něco o ní. Až takové linky bude provozovat stát z našich daní, nebudou nutní sponzoři.

    Vy to nikdy neoceníte, možná jste nebyl doma dostatečně mlácený, abyste na ni musel volat. A možná jste měl milující rodiče a šťastné dětství. Děkujte kameni, knize, Slunci, Jupiteru nebo vašemu vlastnímu bohu, že to tak bylo. Anebo si jen řekněte, že to byla náhoda. Je mi to jedno. Jiní takové štěstí neměli a stále nemají.

    Až se stát začne starat o umírající nebo dlouhodobě nemocné občany, nebudou existovat charity a hospice, ve kterých lidé pracují za pár šupů (pokládáte mzdu 13 000 Kč za dostatečnou?) jen pro vlastní přesvědčení, že ta jejich práce má smysl, někdo by ji dělat měl a je to prostě správné. Udělejte si statistiku, kolik je státních, obecních nebo krajských zařízení a kolik církevních nebo neziskových. Jděte se do nich podívat, co tam dělají a s jakým výsledky. A pak mudrujte.

    Možná na stará kolena i Vy skončíte v nějakém takovém zařízení, ve kterém vám budou měnit pleny. A možná budete odložen do státní LDN a dostanete dvě pleny týdně, protože vám víc zdravotní pojišťovna neproplatí.

    Nepřeji vám nic zlého. Církve jsou mi ukradené, jsem ateista. Ale dokážu respektovat, že někdo má své vlastní přesvědčení a s ohledem na ně chce pomáhat druhým lidem. Vy si z dětství asi nesete nějaký hluboký mindrák, který vám brání vidět okolo sebe to dobré. Všichni okolo vás jsou darmožrouti, neschopní, podvodníci. Jen vy znáte tu správnou cestu.

    Na fildě jsme tomu říkali "jájismus". Jsem já a jenom já. Druzí jsou paraziti, co mě otravujou.

    Ale nerozebírejte to. Nemáte rád charity a církve. Máte na to právo. Musíte ale respektovat, že jiní lidé, a je jich naštěstí stále dost, rádi pomohou dobré věci. Oni sami by nezvládli utřít zadek paní s proleženinami a vyčistit ji hnijící maso. Nezvládli by se starat o dítě s autismem. Ale zvládají to jiní. Možná je budete někdy potřebovat. V nemocnici vám na kartičku pojišťovny s tímto nepomohou.

  • 9. 10. 2014 8:40

    Jarmila (neregistrovaný)

    Charita by nevadila. Ale dneska se za charitu schová leccos a vybíračů různých příspěvků je taky víc, než je zdrávo. Proto přibývá lidí, kteří na podobné akce přestali přispívat, protože řada akcí je prostě zneužívaných. Plat 13.000 jako plat není moc motivující, ale co říct na skutečnost, že se postaví naprosto nový dům pro příjemce sociálních dávek? Nestačil by k témuž účelu nějaký starší? Co si má myslet potencionální dárce, když sám splácí hypotéku na pořízení a rekonstrukci vlastního bydlení? Mít pocit, že měl jen větší štěstí, že má lépe placenou práci, je přece jen trochu málo.
    Kdyby se z různých sbírek na bohulibé účely občas něco neodklonilo jinam, bylo by na tyto bohulibé účely i víc peněz. Když se už teda nenajdou ve státním, kam těch peněz plyne fakt dost.

  • 9. 10. 2014 12:09

    bob (neregistrovaný)

    FXtrader - legenda měšcových diskusí. Nojo úplně bych na toho šaška zapomněl! Kdepak je mu asi chudákovi konec. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).