Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Elektronické občanky startují, projděte si průvodce. Jsou povinné a co umí? od Bříšťanák - to co jsem si přečet, mi nic neříká....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2018 23:36

    Bříšťanák (neregistrovaný)

    to co jsem si přečet, mi nic neříká. Uvedená diskuze je jen pro odborníky. Jsem starší občan této republiky a někdy si připadám jako, když nás chtějí Ti mladší co toto podporují vyhladit. Naučil jsem se počítač používat k napsání dopisu, stažení fotek apod. Na co budu potřebovat posílat něco po internetu - vždy platilo, že co je psáno to je dáno!! /různé podvody pomocí počítače apod./ Na co si mám kupovat nový počítač, nový program a další tech. prostředky k využívání čipové kartičky když mi je 80 roků a nevím jestli se zítra vzbudím. Dále by mne zajímalo jeli možné bez vědomí držitele jej sledovat. jestliže je tato možnost tak je to lepší než placený informátor ,nebo pomocník VB a jiní udavači. V tom případě chápu proč stát má takový zájem na požívání kartičky OP.. Dále by mne zajímalo kolik stát přidá důchodci na toto zařízení a určitě bude provádět školení pro důchodce samozřejmě zdarma. Dotace na kotle, dotace zemědělcům tak proč ne důchodcům!!!! Ještě by mne zajímalo jak se důchodce bez vysokoškolského vzdělání má s těmito tech. prostředky naučit zacházet, využívat je když lékaři nemohou používat EET /neuměji na počítačích/ a prodavačka v obchodě, číšník, a jiné profese to musí zvládnout se základním vzděláním. Proto se ptám nač mí To bude?

  • 4. 7. 2018 6:58

    Jarmila (neregistrovaný)

    Lékař by EET zvládnul, ale nevidí pro to žádný důvod, když eviduje jen pár plateb v měsíci. Pro lékaře je větším postrachem e-recept. Protože naše slovutná státní správa nevidí dál, než na konec Prahy. Jak má toto všechno zvládat obvoďák někde v Horní Dolní, když ordinuje na vsích vždycky 1 den v týdnu? To si má před ordinační dobou do té ordinace přinést laptop, tiskárnu a další propriety, aby vůbec mohl začít pracovat? Takže na vesnici si pak budou moci vybrat, jestli budou dojíždět 30 km k lékaři a kam je bude muset někdo z rodiny odvézt, protože oni to častokrát sami nezvládnou. Autobus jede 3x denně a na Velikonoční pondělí, autem to už sami nezvládnou, nehledě na to, že spousta žen starších ročníků nemá ani řidičáky. Nebo ty lidi nacpeme do domovů důchodců anebo dokonce umožníme lékařům, aby léčili a nebyli druhou profesí ajťáky. I tak jsou mnohde rádi, že tam ještě doktora ještě mají.

  • 4. 7. 2018 8:42

    Filip Jirsák

    Tak ty elektronické funkce nové občanky prostě nepoužívejte, když je používta nechcete. Nikdo vás k otmu nenutí.

    Dále by mne zajímalo jeli možné bez vědomí držitele jej sledovat.

    Dále by mne zajímalo kolik stát přidá důchodci na toto zařízení a určitě bude provádět školení pro důchodce samozřejmě zdarma.
    Nepřidá nic, stejně jako nepřidával na občanky bez čipů, které stály stejně.

    Proto se ptám nač mí To bude?
    Evidentně to nechcete používat, tak vám to nebude k ničemu. Nemusí být ale všechny věci na světě užitečné zrovna pro vás.

  • 24. 7. 2018 10:09

    Dan (neregistrovaný)

    Podle vas, pane, bychom meli vylézt zpátky na stromy?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).