Hlavní navigace

Názor k článku Elektřina bude zdražovat, průmysl v EU zkrachuje (NÁZOR) od pp - 1. Že zemědělci dostávají dotace na ponechání půdy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2014 11:28

    pp (neregistrovaný)

    1. Že zemědělci dostávají dotace na ponechání půdy ladem není na požadavek "ekologů", nýbrž pro jejich ochranu v očích euroúředníků. Z pohledu ochrany přírody to má pouze vedlejší aspekt, tedy že vyčerpaná půda se musí více přihnojovat.

    2. z velké části s pointou (více regulací, pomalejší růst či stagnace) souhlasím, jen nějaké regulace považuji za potřebné. V Číně jsou regulace minimální a z pohledu spotřebitele, obyvatele i zaměstnance tohle opravdu nechci.

    3. přínosy REACH jsou jednoduše v menším zamoření chemikáliemi. Můžete namítat, můžete se rozčilovat, nemusíte souhlasit s jejich nebezpečností, ale těžko můžete rozporovat tento základní fakt. Problémem REACH je, že je aplikován na výrobce v EU a nikoliv na výrobce všeho prodávaného v EU. Kdyby každý Číňan musel prokázat, že jeho dovážený výrobek vše splňuje jako v případě výroby v EU, firmy by neměly důvod odcházet a naopak by kvůli snazší administrativě a technologickému náskoku na této legislativě vydělaly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).