Hlavní navigace

Názor k článku EET (téměř) pro všechny schváleno. Už neuniknou ani drobné služby od Honzas - V podstatě se jen fronta zpomalí. Do snížené...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2019 7:19

    Honzas (neregistrovaný)

    V podstatě se jen fronta zpomalí. Do snížené sazby DPH patřilo občerstvení, které si od pultu odnesete sami (kromě piva), už před tím. Vylobovaly si je velké řetězce rychlého občerstvení - ti pivo nečepují.

    Ze své zkušenosti tvrdím, že "pomalost" jde především za personálem. Kdo má trochu zkušeností, má za pultem více lidí. Jeden prodává nečepované věci, kasíruje, vystavuje účtenky, druhý/třetí čepují. Jenže na festivaly si stánky zaplatí velké podniky, které na obsluhu najmou studenty. Ti jen málokdy vědí, co a jak. A podle toho to vypadá. Jednou jsem to psychicky nevydržel, vlezl za pult, vydal příkazy a začal čepovat. Byli chudáci v takovém stresu, že nikdo neprotestoval :-)

    Problémem je nutnost připojení k internetu. Pokud je dispozici veřejná wifina, na takových akcích bude nepoužitelná. Stejně tak mobilní síť. Je výhodou, pokud je v místě pokrytí Vodafonu. O2 s Tmobilem totiž sdílí svou infrastrukturu, takže doopravdy se jejich zákazníci připojují k společnému bodu. A ten to neustojí... Vodafon do tohodle podvodu na zákaznících ti dva nechtěli (i když on chtěl moc, dokonce je žaloval), takže zátěž jeho infrastruktury je znatelně nižší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).