Hlavní navigace

eBanka: Náš zákazník, náš pán

27. 12. 2002
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Důvod k reklamaci může nastat z libovolných příčin. Pak je důležitý postoj, s jakým banka přistoupí k řešení reklamace. Vyřeší-li ji během jediného dne a o výsledku klienta obratem informuje, zaslouží si chválu. A je-li takové jednání standardem?

Čtenářská zkušenost:

Dovolím si vás požádat o udělení Zlatého dukátu pro eBanku. Dosud jsem byl s jejími službami spokojen a jakékoli problémy jsem vždy vyřešil „od stolu“, buď telefonem nebo mailem.

14. 10. 2002 brala manželka u čerpací stanice v Čakovicích benzín. Pokladní měla kartu nezvykle dlouho u sebe, nějak jí to prostě nešlo. Když jsem podíval cca za 3 dny na účet, dřív mi o tom manželka neřekla, vidím, že je blokováno dvakrát 500 Kč od této čerpací stanice v rozmezí cca 10 vteřin. Ihned jsem zavolal do eBanky, vysvětlil situaci. Bylo mi řečeno, bohužel jméno neznám, že jedna transakce bude zrušena, telefonická informace o zrušení bude předána nejpozději druhý den. Transakce byla zrušena ještě týž den, večer jsem se díval na účet a druhý den mi tentýž člověk volal, že transakce byla zrušena a že se omlouvá za možné nepříjemnosti. Přestože to nebyla vina banky, ale čerpací stanice!

Byl jsem opět velice příjemně překvapen jednáním eBanky.

Michal Beran
(text prošel redakční úpravou)

Reakce eBanky:

eBanka se v rámci svého klientského přístupu snaží vždy udělat maximum pro vyřešení jakýchkoli situací, které mohou nastat. Každou situaci řešíme individuálně a o výsledku klienta informujeme. V tomto případě se jednalo o jednoznačnou duplicitní blokaci a situaci jsme vyřešili klientem popsaným způsobem. eBanka si velmi váží návrhu na ocenění Zlatý dukát Měšce.cz.

Redakce

eBanka standardně vyřizuje reklamace tohoto typu během několika hodin a klienta o výsledku informuje. Takový přístup by měl být standardem nejen jedné banky, ale celého bankovního trhu. Proto eBance udělujeme na návrh pana Berana Zlatý dukát.

Zajímá vás, kdo již získal naše ocenění? Podívejte se na Zlámaná grešle / Zlatý dukát.

Máte také nějakou špatnou zkušenost? Nebo chcete naopak někoho pochválit? Příspěvek do nové rubriky Měšce můžete zasílat i vy! Tešíme se na ně na adrese redakce@mesec.cz, autor každého zveřejněného zážitku od nás navíc obdrží tričko s logem Měšce. Ti z vás, kteří do konce roku pošlou nejvíce zkušeností, případně nejzajímavější příspěvek, se kromě toho mohou těšit na zajímavé dárky.

skoleni_15_4

Pro finanční instituci, jíž se ohlas týká, bude mít vaše zkušenost trvalé následky. Za kladný ohlas jí totiž redakce jménem čtenářů udělí „zlatý dukát“, záporný ohlas bude oceněn „zlámanou grešlí“.

Každá instituce, které se čtenářská zkušenost týká, přitom přímo v článku dostane prostor pro vyjádření. Jakým způsobem jej využije – zda k omluvě, poděkování, osvětlení situace či jinak – je plně na jejím uvážení. Takže – vzhůru do toho!

Setkali jste se s rychlým vyřízením reklamace?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).