Hlavní navigace

Názor k článku Džíny z Číny? Ne, levná auta! od Phil co. - Strašně se mi líbí, jak vrchnost musí mít...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2006 12:43

    Phil co. (neregistrovaný)
    Strašně se mi líbí, jak vrchnost musí mít to nejluxusněji vybavené auto, i když v tom tolik času netráví. A svým ovečkám, co v autě tráví celou pracovní dobu, nedopřeje ani centrál s dálkáčem natož klima. Jak tady někdo píše: "Když malá firma kupuje deset aut, místo deseti partnerů za 4 mega koupí dvanáct dacií za 2,4 mega (neb průměrně dvě budou furt stát v servisu) a panu majiteli zbyde na nového mercedesa."
    Vzpomínám si na pana Železného a jeho Dolejte řediteli, kde obhajoval partnery, kteří jak nemají kravatu za 50 tisíc a hol(d)inky za 300, tak to nejsou lidi. To samé bude s auty. I když je dost úsměvné, jak si rádobypodnikatel koupí octávku za 600 nebo superblba za meloun a myslí si, jak je in. Říkám si, hochu, ty to máš v hlavě vygumované. Tak hnusná, předražená auta - ani za zlámanou grešli. Raději si kup Mégana nebo Peugeota a budeš rozhodně líp reprezentovat.
    Jezdím často do bývalého východního Německa - tam se lidi taky selektují. Krátce po sjednocení tam vyměnili tráboše a warťase za pro ně tenkrát nedostupné lady a favority. Pak tyto obměnili za fabie a octávky a nyní kupují většinou už jen plnohodnotná, západní auta. Škodovky a asijskou produkci si tam už kupují víceméně jen socky (i když Boleslav vehementně popírá, že by škoda bylo i nyní synonynem levného, podřadnějšího auta z východu) - mladé rodiny s dětmi, důchodci, svobodní atp.) a pak chudé malé firmy vč. státních úřadů, kde se musí šetřit, ať to stojí co to stojí. Takže i tam se to dělí ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).