Hlavní navigace

Názor k článku Dvakrát a dost. S bodovým systémem snadno bez řidičáku od VM - Počet mrtvých na silnicích každoročně klesá, pokuty už...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2016 16:56

    VM (neregistrovaný)

    Počet mrtvých na silnicích každoročně klesá, pokuty už jsou několikanásobně vyšší než třeba v Německu (i absolutně, nehledě na kupní sílu), takže je třeba je ještě zvýšit (a to dost brutálně, třeba u jízdy během zvedajících se závor z 2500 na desetinásobek, ačkoliv třeba v případě motorkáře to reálně nemůže ohrozit nikoho dalšího, vlastně bych se divil, koho to může ohrozit u osobních aut). A v praxi vybírat hlavně za věci, které nikoho neohrožují - např. donedávna padesátka a radar na pražské šestiproudé dálnici. Nikdo neřeší střet zájmů, kdy policisté dostávají odměny za vybrané pokuty, a u obcí to je dokonce plánovaný příjem rozpočtu.
    Další prasečina jsou bezdůvodně několikanásobně vyšší pokuty ve správních řízeních - nátlak na řidiče, aby tak nevyužívali zákonné prostředky obhajoby.
    O nějaké přiměřenosti těhle buzerací typicky nemůže být ani řeč.
    Kdy už to skončí? Bude muset nějaký zoufalec vystřílet policejní hlídku ve strachu z likvidační pokuty, nebo se lidi odpovědné za tenhle fašismus povede odstavit dřív?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).