Hlavní navigace

Názor k článku DUEL: Správa daně z nemovitosti nás každým rokem stojí 2 miliardy od xyz - Když budu mít doma 2kg zlata, což odpovídá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2012 18:17

    xyz (neregistrovaný)

    Když budu mít doma 2kg zlata, což odpovídá asi tak hodnotě jednoho panelákového bytu v Praze, tak držím značný majetek, ale nezaplatím ani korunu na daních. Dokonce nezaplatím ani DPH při nákupu toho zlata.

    Proč vadí držení určitého typu majetku ? Co třeba auta ? Když budu mít doma 3 auta jako naše sousedka, v ceně zhruba onoho panelákového bytu v Praze, jaké daně z držení tohoto majetku zaplatím ?

    Když daň z majetku, tak prosím ale z jakéhokoli majetku. A ne jen z nějakého.

    Problém obcí je stejný jako problém celostátní. Platíte daň a pak se dozvíte, že výsadba stromořadí vás přišla na 5000 kč za jeden strom, že 1m2 zámkové dlažby platila obec 2500 Kč/m2 zatímco vám to stavební firma naúčtuje 800 Kč/m2

    To se pak člověku nechce ani platit daně na úrovni obce. A vyměníte zatupitelstvo ale tyhle kšefty pokračují dál, jenom s jinými lidmi.

    Správa věcí veřejných, zejména na úrovni obcí by se měla dělat docela jinak. Lidé by měli financovat ty stavby sami, na každou realizaci by obec měla vybírat peníze extra, chcete kanalizaci nebo novou cestu ? Tak bude to stát tolik a tolik, souhlasíte s tím ? Pokud ano, budete platit 5 let tolik a tolik měsíčně daň za silnici.

    To je podle mne cesta, jako snížit plýtvání a rozkrádání veřejných peněz a tím i snížit náklady na výběr daní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).