Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Důchody 2018: Vyšší valorizace a pětistovka navíc od mamulka - Vláda, která si neváží seniorů je špatná vláda....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2017 15:28

    mamulka (neregistrovaný)

    Vláda, která si neváží seniorů je špatná vláda. Přestože mám slušný starobní důchod plus vdovský, nebyla jsem z něho schopna zaplatit ani SIPO v Praze. Proč se současná vládní nomenklatura snaží vyštvat staré lidi z jejich domovů. Zatím co se v zemích EU staví celá nová města, u nás vláda dotuje překupníky z byty. Proč se rozkrádají tímto způsobem evropské dotace? Vždyť to jednou budou splácet ještě děti našich vnuků. Proč nepřidat důchodcům také 15%. Je hezké, že přispívá na studium našim budoucím doktorům, ale kolik jich u nás zůstane. Když chtějí vydělávat v zahraničí, můžou tam také vystudovat.

  • 26. 9. 2017 15:37

    xf (neregistrovaný)

    "Proč nepřidat důchodcům také 15%."

    Vážená, jak "taky"? Těch 15% nedostanou ani učitelé, kteří jako jediní je papírově dostanou. Ve skutečnosti nedostanou, protože se jim zvedá jen základ, ne osobní a prémie. A další věc je, že když důchodce dostane přidáno 1%, tak se mu zvedne důchod o 1%, neb důchod není daněn. Zaměstnanec ovšem dostane méně, protože s každým přidáním nad poměrně malou mez, se mu zvyšuje celkové zdanění mzdy, neb jeho "nezdanitelná část základu daně, ročně cca 25.000 Kč", nebo jak se to jmenuje, je již vyčerpána a vše "nové" se daní plnou sazbou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).