Hlavní navigace

Názor k článku Důchodci na podporu nedosáhnou, studenti řeší placení pojištění od Patrik Chrz - A řešení? Podpory? To podpoříme právě ty lidi, kteří...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2009 11:24

    Patrik Chrz
    A řešení?
    Podpory? To podpoříme právě ty lidi, kteří se živí rozením dětí!
    To, že je nízká porodnost, protože "není možné si dovolit dítě" je do značné míry kec (stačí se podívat na jakoukoliv demografickou studii, první dítě nemá smysl podporovat vůbec, u druhého je účinnost podpory minimální, znatelná je až u třetího a čtvrtého dítěte - otázka je, chceme podporovat 3 a 4 dětné rodiny?) a spíše pohodlnost. Spoustu lidí vydá za psa / kočku víc peněz, než by dali za dítě (stačí se podívat, jak kvete obchod s chovatelskými potřebami), za operaci u veterináře vysolí i desítky tisíc, ale zajídá se jim dát 30 Kč poplatek u doktora za dítě.
    Naopak, porodnost se zvyšující se životní úrovní KLESÁ - a to jak u celých států tak v jednotlivých sociálních vrstvách. Kolik milionářů má 4, 5, 6 nebo více dětí? Ono totiž jde do určité míry o tzv. "negativní referenční skupinu". Pokud někde jde rodina s více dětmi, tak si spoustu lidí pomyslí (a někteří z nich řeknou i nahlas) no jo, ti určitě nemakaj, ty živej děti. A není tak divu, že se nechtějí k této sociální skupině zařadit.

    Jinak si rodiče mají vychovat svoje děti tak, aby jim v případě nouze pomohly, to je naprosto samozřejmé!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).