Hlavní navigace

Názor k článku Domácnosti radostně prodělávají a krmí banky od Intri - O co konkrétně se autor pokouší? O urážku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2013 0:31

    Intri (neregistrovaný)

    O co konkrétně se autor pokouší? O urážku lidí, kteří spoří bankovními vklady? Nebo snad se je snaží invektivním způsobem psaní vyhecovat k investicím do fondů, které v některém z příštích článků "srovná a vybere ten nejlepší?"

    Milý pane, váš rage článek má díky své formě nulovou informační hodnotu. Krom toho nedivte se, že lidi neriskují se svými penězi a raději se spokojí se zpomalením znehodnocování než aby riskovali pro potenciální výnos. Zas tak moc peněz domácnosti nemají a rozhodně nevím o nikom, kdo by si byl jistý, že peníze nebude v blízké době potřebovat. I blbý termíňák je riziko, že se do jeho skončení něco hodně nevydaří a bude potřeba jej předčasně zrušit s mnohaprocentní ztrátou.

    Holt riskovat s penězi se dá, až je člověk kompletně zajištěn bydlením a dopravou (jakožto dvěma finančně nejnáročnějšími věcmi) a zbude mu dost peněz, které stojí za to investovat. A to holt pro 60% lidí, kteří ani nedosáhnou na průměrný plat (jehož výše je nižší než např. sociální podpora v nezaměstnanosti v Nizozemí) není zrovna snadné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).