Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Doklady dáme každému od LK - Mam rozjednany uver, takze zatim jen strucne, az...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 4. 2003 9:48

    LK (neregistrovaný)

    Mam rozjednany uver, takze zatim jen strucne, az ho dostanu, tak to do Mesce poslu take (sorry, je to trochu delsi)



    Jednani Raiffeisen je uplne neuveritelne. Jeji zastupce mne nekolikrat obelhal takovym zpusobem, ze slusny clovek by se na jeho miste do zeme propadl. Z mnoha pripadu mohu zminit napr. tvrzeni, ze jakmile mam v ruce navrh na uzavreni smlouvy o st. sporeni, mam uhradit poplatek za uzavreni smlouvy. Kdyz jsem argumentoval, ze platit nic nebudu, dokud nedostanu potvrzeni z centraly, ze smlouva je akceptovana, odpovedel, ze se nemuze stat, ze by smlouvu neakceptovali. Dival jsem se do obch. podminek a samozrejme mohou odmitnout akceptovani navrhu smlouvy.

    No ale dale. Domluvili jsme se, ze budu zadat o uver. Slibil mi, ze jakmile dodam vsechny podklady (ktere mi nadiktoval), je to otazka max. 14 dnu, do kdy se uver schvali (protoze nez si ode mne ty podklady vezme, tak pry to jeho znamy uverar zkoukne, zda tam neni zadrhel) a pak jeden az dva mesice na katastru. Zacal jsem tedy shanet doklady (od potvrzeni z FU, VZP, socialky, zamestnavatele, vypisy z rejstriku, pojistky zivotni + bytu apod.). Pak mi zajistil odhadce. Ten prisel, o zrekonstruovanem bytu v trzni hodnote kolem 2 mil. prohlasil, ze to snad na milion a pul odhadnout pujde a pak jsem 14 dni cekal na zpravu odhadce. Ten den, kdyz jsem si pro nej mel prijit, mi odhadce sdelil, ze to jeste nema, ze na to nemel cas, ale ze mi to udela. Mel to hotovo za 15 minut. Nejen ze jsem na to musel cekat 14 dni(!!), ale navic rekl "hmm, ma to tolik a tolik metru, podle tabulek je metr za 20 tisic, takze to dela to a to". Vyborne, na takovy odhad staci tabulky a kalkulacka, popr. osobni ucast, zda byt opravdu existuje a je v normalnim stavu. Ale nevadi.

    Zastupci RB jsem materialy odevzdal. (ted vynecham dalsi obelhavky s tim, ze zadny uverar se na to nedival, ackoliv mi sliboval, ze nez si ty materialy vezme, uverar se ujisti, ze tam nic nechybi) a dle jeho pokynu zaplatil 40% casky z uveru (abych na nej mel narok) na ucet RB. Kdyz se asi dva tydny nic nedelo, volal jsem mu a zjistil jsem, ze se mi snazil dovolat (je to lez, na zmeskane hovory reaguji), ale ze zjistil, ze krome vseho, co jsem mu dal, je potreba jeste rucitel(ackoliv jsem rucil nemovitosti a puvodne mi bylo receno, ze to bude stacit).

    Sehnal jsem tedy od otce potvrzeni o prijmech a donesl ho primo na uverove. To uz bylo dva mesice od doby, kdy jsem zacal shanet doklady a cca mesic od doby, kdy jsem to odevzdal na RB. Bylo mi slibeno, ze se pokusi to udelat rychle. Kdyz se dalsi tyden (!!) nic nedelo, volal jsem tam a pry se mi ta pani take snazila dovolat, ale neslo to (to je zvlastni, jak lide v RB stale nekomu volaji a nemohou se dovolat). No a pry je problem, protoze rucitel (otec, co rucil svym prijmem) nemuze byt ta sama osoba, jejimz bytem rucim. Nikdo (a to jsem tam mluvil asi s peti lidmi) mi nedokazal vysvetlit, v cem se vylucuje prijem od zamestnavatele a vlastnictvi bytu (kdyz obojim pry nejde rucit zaroven). Mimochodem, tenkrat jsem zjistil, ze zastupce RB, ktery si ty moje materialy prebiral, na "datum prijeti" uvedl datum o tyden pozdejsi, nez je ve skutecnosti dostal, a na ustredi to odevzdal az za tri nedele po dni, kdy to ode mne prevzal (ackoliv mi slibil, ze na cetralu to pujde druhy den po prevzeti a i v tel. rozhodovech nekolikrat ujistoval, ze to na cetnrale je, i kdyz to nebyla pravda).

    Nemam nikoho, kdo by mi delal rucitele, zvlast na tak vysokou castku. Zjistoval jsem, jak je mozne, ze az v prubehu jednani, po slozeni nekolika set tisic korun (tech 40%) apod. se dozvidam dalsi (a pro mne bohuzel nesplnitelne pozadavky). Bylo mi receno, ze to je v internich materialech sporitelny. Zajimal jsem se, kde se tedy muzu dozvedet _kompletni_ seznam vsech podkladu, co po mne budou chtit. Dostal jsem zajimavou informaci, ze to dostat nemohu, patri to k internim materialum.

    Po dlouhych jednanich mi bylo doporuceno poslat zadost na predstavenstvo o vyjimku, coz jsem udelal a po dalsich vice nez dvou tydnech jsem dostal uverovou smlouvu k podpisu. Na katastr jsem podal zadost o zapis zastavniho prava, cekaci doba pry pul roku. Takze zase mne obelhali, protoze mi bylo receno, ze katastr je zalezitost na 1-2 mesice. Ze slibovane delky pro vyrizeni uveru 3 tydny ve sporitelne a dva mesice na katastru (celkem tedy 12 tydnu) je to jiz 13 tydnu a z toho je to 2 tydny na katastru.

    Je to opravdu neuveritelne, kolikrat mne obelhali, jak se klienta snazi dovolat, prestoze on zadny zmeskany hovor nema, jak pred klienty zatajuji realnou delku vyrizeni uveru, taktez jak je tajny seznam vsech potrebnych podkladu k vyrizeni uveru a klient se je dozvida postupne ve chvili, kdy uz "nejde couvnout". apod.

    Opravdu hruzna zkusenost a oddychnu si az tehdy, az budu mit penize doma.

  • 13. 4. 2003 15:14

    Tom (neregistrovaný)

    A já blbec jsem si raiffeisen asi před 2. měsíci založil ale dal jsem si ji jen proto že jsem platil za uzavření smlouvy poplatek jen 0.75% a neplatim roční poplatek za vedeni účtu protože mam tarif M. Pracovnice na pobočce v Pardubicích byla velmi ochotná.

  • 14. 4. 2003 12:10

    LK (neregistrovaný)

    To se nebojte, to ten "muj" byl take velmi ochotny (aby ne, kdyz z toho mel provize), honosil se tim, ze delal oblastniho reditele, ujistoval mne, ze neni jako ti ostatni, kteri klienta obelzou, aby na nem vydelali, ale ze mu jde i o dlouhodoby dobry kredit a ja blbec mu naletel. Prvni lez prisla az po uzavreni smlouvy (ze mi SS nemuze odmitnout navrh na uz. smlouvy), dalsi nasledovaly tak rychle, jak neplnil to, co slibil.
    Kdyz ptacka lapaji, pekne mu zpivaji tady bohuzel platilo dokonale. A prestoze jsem jiz davno presvedcen, ze pojistovaci jsou nejprohlanejsi ze vsech povolani a daval jsem si majzla, zase jsem naletel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).