Hlavní navigace

Názor k článku Doba před listopadem a po něm z finančního pohledu od anonym - Hm, rodiče celkem pravidelně vracejí do Lidlu plesnivé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2009 7:35

    anonymní
    Hm, rodiče celkem pravidelně vracejí do Lidlu plesnivé sýry a salámy. Skladují je samozřejmě v ledničce, ale dobu spotřeby zdaleka nevydrží. A dokonce jim už párkrát objevili to samé, zkažené zboží v regálech a dle vyjádření pracovníků a datumu spotřeby se jednalo o čerstvou dodávku.
    Problém - cena: většina lidí akceptuje takovou cenu, která odpovídá jejich příjmům. Takže pro člověka s 10ti tisícovým příjmem bude cena za kilo salámu 49,90 vysoká, pro ředitele ČEZu nebude problém cena za kilo 5000 Kč. Tím chci také říci, že o financích běžných lidí rozhodují lidé, kteří nemají s financemi žádný problém, jejich odměny jsou nadhoceny a nejhorší je, když tito lidé rozhodují o nás bez nás, např. s placením ve zdravotnictví, ve školství, "regulované" ceny atp. Ono se jinak kouká na výdaj za elektřinu 40 tisíc měsíčně při 200 tisícovém příjmu a jinak na 1500 měsíčně při onom 10titisícovém příjmu, a to u obou porovnání není stejný matematický poměr mezi výdajem a příjmem.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).