Hlavní navigace

Názor k článku Do Rakouska rychle, levně a bez zbytečných výdajů od anonym - Povinnou výbavou vozidla je kromě lékárničky i reflexní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 6. 2009 12:26

    bez přezdívky
    Povinnou výbavou vozidla je kromě lékárničky i reflexní vesta, kterou musíte mít v případě, že jste řidičem, okamžitě k dispozici při vystoupení z vozidla. Pokud ve vozidle nemáte reflexní vestu, riskujete pokutu ve výši 14 eur.

    To je lidová legenda nebo pravda? Na stránkách Evropské komise (http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/citizens/services/eu-guide/travelling/index_cs.html) se jednoznačně píše:
    Jediné vybavení a příslušenství, které členské státy mohou vyžadovat, abyste je měli ve svém vozidle, je vybavení a příslušenství, které je povinné podle právních předpisů členského státu, v němž je vozidlo registrováno. Členské státy však mohou požadovat, abyste v automobilu měli výstražný trojúhelník, i když v členském státě registrace není povinný.

    Takže mám-li auto registrované v ČR, kde vesta povinná není, tak jí dle tohoto textu nemusím mít ani v Rakousku. Jak je to ve skutečnosti?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).