Hlavní navigace

Názor k článku Dluhová amnestie, nebo nutná pomoc? Zeptali jsme se, jak změnit osobní bankrot od J, Novák - Cituji: "Úplně by stačilo obestavit účty, plat, nemovitosti...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 9. 2018 0:30

    J, Novák

    Cituji: "Úplně by stačilo obestavit účty, plat, nemovitosti atd., do doby nežli se dlužník přihlásí a převezme zásilku. A on by se dlužník přihlásil - má-li nějaký majetek. Samozřejmě ale až po prokazatelných pokusech o normální doručení...."
    A já se ptám: Jakou radu máte, když dlužník nemá účet, zaměstnavatele nelze zjistit, protože není legální cesta, jak ho zjistit, a pokud vůbec dlužník pracuje, tak s ohledem na dluhy nejspíš hledá práci, kde dostane peníze hotově, né přes účet, tedy práci na černo, a, světe div se, nemá žádnou nemovitost ani jiný majetek, který by mohl věřitel legální cestou odhalit. Jo a samozřejmě se v místě pro věřitele posledního známého pobytu nezdržuje. Tak co, pane xf, jaký postup poradíte věřiteli v takovém případě?
    Něco vám řeknu z vlastní zkušenosti: Jeden živnostník mi prováděl určitou práci na domě, a to na základě objednávky. Platbu obdržel řádně, já jsem do něho obdržel řádně potvrzení o platbě atd. V záruční době jsem práce reklamoval, a to nejprve telefonicky. Když slíbil, že vše dá do pořádku, ale svým slibem nezarmoutil, tedy nepřijel, tak pak se mi začal vyhýbat tak, že nebral telefony, a to ani když jsem telefonoval z cizích telefonů, veškeré písemnosti, které jsem mu zasílal, se mi vracely jako nedoručitelné, při osobních návštěvách v jeho bydlišti neotevřel, ač bylo dle zvuků z bytu jasné, že je doma. No, trvalo to řadu měsíců, přičemž jsem v průběhu zjistil, že ten "podnikatel" nasekal dluhy, kde se dalo, takže už z principu přestal brát telefony. Naštěstí asi po roce, kdy jsem ho všemožně naháněl, umřel, takže jsem se pak zahojil v dědickém řízení. Máte nějakou radu, jak jsem měl tedy podle vás postupovat, abyste byl vy spokojen?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).