Hlavní navigace

Názor k článku Dluhová amnestie, nebo nutná pomoc? Zeptali jsme se, jak změnit osobní bankrot od Miloslav Ponkrác - Já považuji za absurdní, že exekutor může kamkoli...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2018 8:33

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já považuji za absurdní, že exekutor může kamkoli přijít a vykrást kohokoli - i vás, Ramesse II. - ačkoli nic nedlužíte. Protože exekutor se může třeba důvodně domnívat, že u vás jsou věci jiného dlužníka.

    Stejně považuji za absurdní, že někdo dluží 1000 Kč, zaplatí za to i s dalšími náklady na exekutora třeba 30000 Kč, protože u nás jsou nestoudně vysoké náklady na vymáhání dluhu. A když namísto dlužné částky 1000 Kč zaplatí jen 29000 kč, tak se ozvou chytráci jako Ramesse II., a řeknou, že za dlužníka někdo něco platí.

    Nikde na světě nemají věřitelé tak rakovinně a chorobně zvětšenou ochranu jako v České republice. Česká republika je nemocná paranoidní poruchou, že věřitelé jsou málo chránění. Opak je pravdou.

    A že někdo nedostane občas pěníze zpátky? To se stává všude na světě. Je to normální. Když si pekaž nebo truhlář špatně rozpočítají obchodní plán a špatně odhadnou chutě zájazníků, tak prodělají. Když si věřitelé špatně odhadnou toho, komu půjčují, tak prostě prodělají. Mají si stejně jako ten pekař a truhlář dávat pozor, aby si proklepli dlužníka.

    Proč by měl věřitel vždy dostat peníze nazpět? To je stejně chorobná myšlenka, jako že podnikatel vždy musí vydělat, a pokud špatně odhadne trh či zákazníka - je třeba ho před tím chránit až na půdu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).