Hlavní navigace

Názor k článku Dlouhodobě nezaměstnaní mohou přijít o část příspěvku na živobytí od Nezaměstnaní ? - - - Argumenty v diskusi jsou naprosto mimo mísu. Pokud...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2017 14:17

    Nezaměstnaní ? - - (neregistrovaný)

    Argumenty v diskusi jsou naprosto mimo mísu. Pokud obec takzvaně vytvoří pracovní místa, tak ať tuto práci zaplatí zákonou minimální mzdou s tím, že daný zaměstnanec bude v zaměstnaneckém poměru s nárokem na zápočet této doby do doby odpracované na důchod atd., tak jako každý jiný zaměstnanec. Jinak je to obyčejné vydírání otrockou prací. To je tehdy, když děláte zadarmo bez nároku na další "požitky" jako mají ostatní. Ústavní soud už o tom jednou rozhodl.Pravdou ovšem také je, že to bylo v době dobytka Drábka, kdy lidé nedostávali vůbec nic a ještě si museli donést z domů vlastní pracovní oděv. Dostávali pouze reflexní vesty. Tedy vůbec NIC jako legální plat, abychom si rozuměli. Jen další forma Švarc systému tentokrát v podání státu.
    Další argument o sběru listí a odpadků je taky na hlavu. Listí obvykle opadává na podzim tj. říjen, listopad a dosběr březen, duben. Vše je dnes řešeno malou technikou. U nás v obci celkem 8 lidí v trvalém pracovním poměru. Sekačky na trávu, vysavače na listí a další malá mechanizace. Týká se i zimní údržby chodníků. Kdyby to měli dělat nezaměstnaní za minimální mzdy, ručně, byly by jich potřeba desítky. Stejný problém výkopové práce. Dříve ručně - desítky romů. Nyní malý bagřík, nakladač, naklaďák + 2 chlapi s lopatou.Celkem 5 lidí. A pro cigány už tato práce není... Podobné návrhy na veřejně prospěšné práce jsou absolutně odtržené od reality. V křečovité snaze cosi vymyslet, ale hovno. Slouží to jen k buzeraci. Sorry jako. Je to jenom politická hra a další úspora peněz, které se následně zašantročí někde jinde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).