Hlavní navigace

Názor k článku Diskriminační otázky při přijímacím pohovoru a jak na ně odpovídat od xf - No nevím. Mluvit pravdu ano, ale člověku, pro...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2013 10:09

    xf (neregistrovaný)

    No nevím. Mluvit pravdu ano, ale člověku, pro kteréhu budu dělat. Jenže kádrováku? Já mám zkušenost, že kde jsem se dostal k šéfovi, tam jsem uspěl. A kde to bylo přes kádrováky, tak neuspěl. Vysvětluji si to tím, že kádrovák tu informaci nedokáže vyhopdnotit, co je podstatné, a jestli je to dobře, nebo ne. Jen tupě odškrtává, aniž by věděl co to vlastně znamená, a aniž by dokázal poznat, zda je to podstatné.

    Takže pokud bych šel na pohovor, tak u skutečných lidí bych se přidržel nelhat, a u kádrováků bych lhát začal, ač jsem to dosud nedělal, ovšem s tím, že to hned uvedu po pravdě u skutečného člověka v dalším kole, když se tam dostanu.

    V předminulém zaměstnání jsme měli zkušenost (tam jedině jsme zkoušeli všechny způsoby), že nejlepší lidi byli na doporučení a přijímáni šéfem, trochu horší na inzerát přijímaní šéfem, a nejhorší ti, přijatí přes vnitřní kádrovačku / agenturu (to bylo to samé). Ti posední byli z 85% nepoužitelní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).