Hlavní navigace

Názor k článku Radoslav Szücs, Diners Club: Naše služby výrazně převyšují služby konkurence (rozhovor) od Patrik Chrz - Malá akceptace DC karet souvisí s vysokými poplatky,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 6. 2012 13:47

    Patrik Chrz

    Malá akceptace DC karet souvisí s vysokými poplatky, které jsou za jejich přijímání vyžadovány. Pracoval jsem pro jeden maloobchodní řetězec a byla nám nabízena možnost akceptovat vedle VISA a MC i DC karty, jenže provize pro banku u těchto karet byla (pokud se dobře pamatuji) více než 4 násobná oproti VISA a MC. No a vzhledem k tomu, že každý držitel DC karty má i karty jiné (protože spoléhat na DCčko se skutečně nedá), postrádalo to pro nás smysl.
    K tomu je potřeba přidat ještě nevýhodné kurzy, které DC karty dále prodražují. Jediné na co se hodily bylo právě to stravování v letištních saloncích a tak je také jejich držitelé používali (a také proto DC přistoupila k onomu omezení). Snad ještě cestovní pojištění (které má DC opravdu kvalitní), ale zde je potřeba nezapomínat na to, že, na rozdíl od jiných karet, je potřeba ho tzv. aktivovat (tedy zaplatit alespoň část nákladů na cestu DC kartou).
    Dle mého názoru prostě DC za cca 4 - 6 tisíc ročně nenabízí adekvátní protihodnotu (přes Letušku stála, tuším, něco přes tisícovku).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).