Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Desetník: Proč nechce ČSSD privatizovat nemocnice? od V.Mlich - Nic 'bezplatneho' neexistuje. Kdybych o techto vecech rozhodoval...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2007 9:43

    V.Mlich (neregistrovaný)
    Nic 'bezplatneho' neexistuje. Kdybych o techto vecech rozhodoval ja, zrusil bych ministerstvo zdravotnicvi i jejich bodovy system a u lekare by se platilo VSECHNO jako kdekoliv jinde. Konkurence by v konecnem dusledku snizila ceny i plytvani pri soucasnem zvyseni urovne sluzeb. Zadna administrativa navic by to pro lekare nebyla, jiz ted do pocitace zadava diagnozu i terapii, tak by nakonec jeste sejmul platebni kartu pacienta.

    Zrusil bych i pojisteni a misto neho bych zavedl statem podporovane nepovinne zdravotni sporeni. Statni podpora by spocivala v tom, ze bez jakehokoliv posuzovani by mel kazdy povoleny kontokorent do X-nasobku prumerneho vkladu za poslednich 12 mesicu. Cast sveho vkladu za poslednich 12 mesicu by kazdy mohl prevest komukoliv jinemu - tim by snizil svuj kontokorent a tomu druhemu jej zvysil. Po smrti by zustatek - kladny i zaporny - prevzal stat a podle neho by se urcovalo to 'X' a rozhodovalo o vyjimecnem prideleni vyssiho kontokorentu ve zvlastnich pripadech.

    Pro prechod by stacilo 12 mesicu presne sledovat platby soucasneho pojisteni a podle toho stanovit kazdemu jeho vychozi bod. Platit by se mohlo zdravotni nebo jakoukoliv jinou kartou pripadne i hotove. Ale zdravotni kartou by se dalo platit jen u lekare.
  • 14. 5. 2007 9:57

    V.Mlich (neregistrovaný)
    Jo a pokud by nekdo namital neco o %titulek%, tak to je presne popis soucasneho stavu, kdy ceny urcuji ti, co se jen vezou, ale to nestesti nevidi. Mel by to byt lekar, ktery je s tim lidskym nestestim primo v kontaktu a verte mi, ze tam tech hyen bude daleko mene, nez je dnes. Vsichni platime jak mourovati a doktori nemaji na obvazy. Jednoho urednicka farmaceuticka firma uplati, ale vsechny lekare nikoliv.
  • 14. 5. 2007 10:09

    V.Mlich (neregistrovaný)
    Tem bych zamezil tak, ze by se prevody z/na jine ucty za posledni 2-4 tydny v pripade umrti anulovaly.
  • 15. 5. 2007 0:49

    Speedy (neregistrovaný)
    Tak to by mne zajímal tvůj názor ve chvíli, kdy ty nebo tvůj blízký byste museli na operaci srdce a doktoři by po tobě vymáhali podle tvého milionové částky! Ke komu bys šel žebrat, aby na tebe převedl "část svého vkladu" abys přežil? Kdo by byl ochoten to udělat, když sám neví, kdy svoje ušetřené peníze bude potřebovat? Prostě musí nadále fungovat solidární systém, kdy my, kteří svoje peníze momentálně nepotřebujeme, financujeme zdravotní péči těm, kteří ji potřebují. Jiná věc je plýtvání zdravotních pojišťoven, kterému se Rath snažil zamezit za nesouhlasného kejhání postižených hus!
  • 15. 5. 2007 9:44

    V.Mlich (neregistrovaný)
    Dneska to je jasne: Je potreba uplatit par doktoru z te komise, ktera ted rozhoduje, kterym 5-ti z tech 100 pacientu tu operaci udelaji, protoze na vic nejsou penize. Kdyby o svych penezich rozhodoval kazdy sam, tak verim tomu, ze z te stovky prezije nejmin 20 lidi.
  • 4. 6. 2007 22:45

    Pit (neregistrovaný)
    Myslím si, ze mnozství operací srdce je dáno kapacitou zařízení a nezáleží to zatím na penězích. U soukromých zarizení ale není rozhodující pocet operací, ale udrzení ceny za operaci, takže tech operací by bylo zrejme podstatne méne.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).