Hlavní navigace

Názor k článku Desetník: předvolební sliby už netáhnou od anonym - Že má Motol zastaralé vybavení, přece neznamená zrůdnost...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 10. 2008 9:09

    anonymní
    Že má Motol zastaralé vybavení, přece neznamená zrůdnost komunistického zdravotnictví. Až zastará dnešní vybavení pořízené za ODS, doufám, že taky budete plkat o zrůdnosti sytému ODS.
    Zrovna tak jako když venkovana odmítnou ošetřit v Praze, není zrůdnost komunistů, ale zrůdnost tohoto režimu, který údajně zajišťuje "svobodnou volbu lékaře". Chápu, že na proplach zalehlých uších bude ÚVN luxus, ale když je ta svoboda tak vyzdvihována. Ale znám (ne osobně, ale příbuzná dělá v místní nemocnici) dost případů, které byly z různých příčin odmítnuty léčit jinde.
    Ostatně, nedávno uniknuvší případ na veřejnost, kdy vrtulník létal po vlastech českých, a nikde nechtěli přijmout zraněného člověka, snad také o něčem vypovídá.
    Doporučoval bych vám FN v Motole opravdu navštívit. Jelikož máme vážně nemocného syna, jezdíme s ním každé 2 měsíce na kontroly, někdy je tam hospotalizovaný. Parkujeme jak na kartičku, tak za peníze a ještě se nám nestalo, že bychom se do areálu nedostali. U krytého parkingu je informační panel s počtem ještě volných míst, pravda, někdy parkujeme až úplně nahoře, na střeše, ale vždy parkujeme.
    Jelikož jedeme do Motola přes celou Prahu, a dáváme si hoďku na projetí Prahy, tak mám zpracovaný i plán náhradní dopravy do FN. Manželku s děckem vysadím u nejbližší stanice metra a z něj pak tramvají či busem do Motola. A autobusy vám stají jak u dolní brány, tak i přímo před hlavní bránou. Takže žádných "několik set metrů" neklušete. Už jsme to z důvodů zácpy vyzkoušeli v praxi, a nebylo to ani o povodních v r. 2002 (nebo kdy ty povodně vlastně byly - jak ten čas letí), kdy bylo zatopené metro a řada silnic byla pro normální dopravdu uzavřena.

    proto opravdu "vivat komunism" - současný režim by nic takového nebyl schopen vybudovat. jó, megalománská obchodní centra, to ano, ale nemocnice, školky, školy nové nestaví, jen uzavírá. Domníváte se, že tehdejší režim nechal stavět nové nemocnice, aby pak nechal lidi chcípat? Ano, všechny nemoci nebyly vyléčitelné a nejsou ani dnes. Zrovna tak jsou někde schopni vám udělat špičkovou operaci srdce a o kus dál na jiném místě nechá režim exnout pacienta na zápal plic, protože musí ležet na posteli ze 70. let s historickými matracemi, které způsobují proleženiny ... Chápu, že v 70. letech studenou pěnu zabraňující proleženinám neznali, to neznamená, že se nemusí používat ještě dnes, případně že je to součástí nadstandardu a že český výrobce dobrých nemocničních lůžek kdyby neměl export, tak ze zakázek tuzemských nemocnic zkrachuje ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).