Hlavní navigace

Názor k článku Důchodovému systému lidé pomáhat nechtějí. Nemotivuje od Kde je ta evropská kvalita prosím? - Nakupoval jste někdy v Číně? Pokud s tím...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2016 6:00

    Kde je ta evropská kvalita prosím? (neregistrovaný)

    Nakupoval jste někdy v Číně? Pokud s tím máte reálné zkušenosti, prosil bych o informaci, kde sehnat tu vyšší evropskou kvalitu. Protože pokud nejdu v Číně po nejnižší ceně, tak dostanu kvalitu. V Evropě nedostanu často kvalitu ani tehdy, pokud si krvavě připlatím, protože cenotvorba ani cena už nemá na Západě naprosto žádnou spojitost s kvalitou ani výrobními náklady.

    Západ už neumí nic jiného, než katovat kosty, tedy snižovat náklady, což znamená snižovat kvalitu. Podívejte se na „německou kvalitu“ až půjdete nakupovat třeba prací prášek nebo jídlo do českého supermarketu.

    V Evropě se pakují akorát manažeři a marketink, případně překupníci (tedy i ty supermarkety) – a výroba se holí co to jde. Evropská kvalita je v mnoha případech horší, než čínská.

    Nemluvě o tom, že on toho Západ vyrábí rok od roku méně a méně zboží. Je pravdou, že pokud poptávám produkty jako „získání dotace z EU“, „posouzení stavby na život křečka či žab pro ekologické řízení“, apod. – to opravdu v Číně nekoupím.

    Podívejte se ksakru kolem sebe na tu kvalitu. „Finanční poradci“, „realitní služby a kanceláře“, „elektronika“, „jídlo“, – cokoli. Všude dostáváte podřadnou kvalitu. K prohlédnutí je potřeba jít do zahraničí, protože lidé to tu už nevidí.

    Ať Evropa něco vyrábí, a ať to vyrábí kvalitně a v přiměřené ceně a marži, která neživí 20 × více MBA absolventů než dělníků – a pak není problém. Ale Evropa a Západ jsou nemocné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).