Hlavní navigace

Názor k článku Daňové úlevy rodinám zatím babyboom nepřinášejí od hm - Pokud si vzpomínám tak státní důchody zavedli v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2007 15:43

    hm (neregistrovaný)
    Pokud si vzpomínám tak státní důchody zavedli v Německu, Prusku. A to z důvodu výběru více penez od lidí protože tehdy ještě nebyli státem vyplácení duchodci. Stát pouze čerpal peníze od pracujících s tím že jim to vrátí ve stáří. Díky těmto penězům byl obrovský boom německého hospodářství od 2pol. 19stol. do 1sv. války.

    Jenže nikdo z politiků nemyslel na možnost že se situace obrátí a že množství odběratelů důchodů bude více než počet přizpěvatelů.

    Jinými slovy kde se poděly všechny peníze proinvestované z důchodů v 50-70letech. Za hutě, doly, elektrárny. proč nepatří důchodcům ale státu?

    Jen příklad Nová Huť. Prodána ČSSD Mital steel za 660mil kč (v roce 2002) dnes čistý zisk 9,6miliard korun jinými slovy. Super obchod ČSSD okradl důchodce o 9miliard korun ročně. Jinými slovy z tohoto čistého zisku, kdyby se celý rozdělil do důchodů by měl každý důchodce navíc bezmála 300kč/měsíc.

    Lidé by se již konečně měli zajímat o to proč tomu státu odvádí tolik peněz na důchodové pojištění když je nakonec takto okrádá!

    Podobných podniků jako je mittal je desítky. Stát je rozdal prakticky za pakatele. Nebo spíše kvůli tomu že úplatní a neschopní úředníci by ty podniky již dávno rozkradli a důchodcům by stejně nic nezbylo.



    PS: nic proti ČSSD i u jiných vlád se najdou podobné příklady.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).