Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Další rodinná pojistka na trhu... jaká je? od mirek - jsou sice pro mnoho lidí praktické v tom...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 9. 2006 13:08

    mirek (neregistrovaný)
    jsou sice pro mnoho lidí praktické v tom ,že mají jednu jedinou smlouvu a nemusí se zatěžovat dalšími podrobnostmi .Jenže ..... Takový balíček je ale pouze určitý standart pro mnohé ,ale ne všem musí nutně vyhovovat .Dobré pojištění je třeba skutečně ušít "na míru" a to balíčky / i když jsou někdy cenově výhodnější / nezvládnou .Situace v rodinách se s časem mění a nejsou to jen rozvody ,ale mnohdy je třeba přistoupit ke zrušení pojištění i z tak prozaického důvodu ,že jiné hotové peníze prostě nejsou k dispozici . A právě tady je problém balíčku nejpalčivější ,protože zrušením hlavního / tzv.spořícího /pojištění vlastně zlikvidujeme i pojištění úrazová .Znám pár lidí ,kteří přímo zbožňovali produkt ČP 5S . Pět let si "spořili" a přitom byli pojištění . Po pěti letech výběr pojištění a nová smlouva . Nic proti tomu ,pokud neonemocníte a nestanete se pro pojišťovnu rizikovým a nové pojištění už nesjednáte . Bohužel . Pojišťovna Vás může pojistit jen na nahodilé riziko , ale ne na to , co je téměř jistota . Moje rada tedy zní . Investiční pojištění velmi důsledně oddělit od pojištění úrazového a úrazové pojištění sjednat na maximální možnou dobu . Většinou to bývá do věku 65 let ale bývají i na dobu delší. A jen na okraj : Každá slušná pojišťovna má ve své nabídce úrazové pojištění bez lidově řečeno spoření a taková pojistka výjde v jednonásobku na několik stokorun ročně .Bohužel takové pojistky nejsou moc nabízeny,protože přece jen za sjednání dražší pojistky je i vyšší provize . :o( Ale ptejte se ! Jsou !
  • 26. 10. 2006 22:20

    Brumla (neregistrovaný)
    Tento článek dle mého názoru neřeší úrazové pojištění, ale zabývá se spíše jednou z forem životního pojištění. Úrazové pojištění na co nejdelší dobu tedy cca do 60-ti - 65-ti je samozřejmě správná myšlenka ostatně jako ostatní druhy osobních pojištění, vtip je ovšem v tom, že úrazové pojištění můžu uzavřít prakticky kdykoliv bez zásadního omezení co se týká věku a zdravotního stavu neboť toto pojištění pokrývá úrazy a těm se nevyhnu ať zdraví či nemocný, mladý či starý.U životního pojištění je tomu už jinak, neboť to má už cosi společného s mým zdravotním stavem a proto se doporučení na délku smlouvy hodí spíše sem neboť pravděpodobnost horšího zdravotního stavu s věkem vzrůstá a potom už mě pojišťovny nemusí pojistit.
    Sjednání úrazového pojištění jako součásti životního pojištění je výhodnější než samostaně neboť je zpravidla za nižší cenu při stejném rozsahu smlouvy.A až mě někdy (doufejme, že nikdy) okolnosti donutí životní pojištění zrušit ačkoli to bude pro mne nevýhodné teprve potom se můžu pustit do samostatného úrazového pojištění.

    To: autor - Sluníčko od ČP rozhodně není investičním pojištěním, čímž klesá důvěryhodnost informací o pojistkách ostatních pojišťoven.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).