Hlavní navigace

Názor k článku Další regulace z EU nám má šetřit kapsu. Možná si nakonec spíš připlatíme od MAMBA - O EC nevím nic. Ani jaký má podíl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 7. 2013 19:56

    MAMBA (neregistrovaný)

    O EC nevím nic. Ani jaký má podíl podvodů, ani jak funguje - jestli používají čip nebo proužek nebo obojí, PIN nebo podpis atd. Ráda se nechám poučit, instinktivně bych ale řekla, že vzhledem k omezené lokalitě využití budě poměr fraudů příznivější; pokud se využívá čip a PIN, tak fraudy mohou být skutečně zanedbatelné.
    Otázka je, co bylo dřív - mám superbezpečný produkt, proto si mohu dovolit malou marži. Nebo chci malou marži, tak musím dát na trh superbezpečný produkt.
    Visa i MC disponují dostatečně širokou škálou produktů a nástrojů na zamezení fraudu. Je pak čistě na jednotlivých bankách, jak se s tím popasují a jaká opatření přijmou. A i to je otázkou nákladů - náklad na fraud versus náklad na opatření redukující riziko. Kromě nákladů a bezpečnosti je nutno vzít v potaz i nutnou univerzálnost, použitelnost karty.

    Souhlasím s tím, že vejde-li nařízení v platnost, budou si muset banky vše znovu přepočítat, možná budou tlačit dolů náklady na fraud, v tom případě se ale musíme smířit s tím, že i pro nás jako držitele to může znamenat jistá omezení.

    Co je špatně a co lze karetním asociacím vyčíst: pravidla jsou nastavena tak, že v případě vzniku podvodu ne vždy nese zodpovědnost ta méně zabezpečená strana.

    Omlouvám se za offtopic, už se to nestane :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).