Hlavní navigace

Názor k článku Dá a má se míra citu a smutku měřit v penězích? Je život jenom o penězích? (NÁZOR) od Autor článku - I vám - díky, další názor k věci,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 2. 2019 18:46

    Autor článku (neregistrovaný)

    I vám - díky, další názor k věci, konečně. Zareaguji: Dobře, beru vaše přínosné argumenty, i když se s nimi zcela neztotožňuji, ale uznávám je, respektuji je, ale proč má odškodnění být vyšší, než je třeba schopen člověk sám vydělat? Proč by mělo odškodnění psychické újmy přinést vyšší zisk, než vlastní práce nebo podnikání? Kde to jsme? Kam to spějeme? Tohle jsem měl napsat do článku. Není výhodnější, než podnikat, pracovat raději se soudit o různé újmy? Kam tohle povede? Nebudou se určití lidé živit ba podnikat v otázkách odškodnění svých újem?
    Nedovolím si to - konkrétní popsaný případ - hodnotit z pohledu ženy, jsem muž, takže odmítám argument, že muž musel snášet nálady své těhotné ženy. 1. Pokud mu vadí, nemusel chtít dítě, nemusel ho počít. 2. Ty nálady by přece snášel, i kdyby miminko přežilo a žilo. (Kdo by mu je odškodnil?) 3. To je odškodnění za smrt dítěte a s tím spojené trauma, ne za útrapy rodiny v těhotenství - prosím rozlišujte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).