Hlavní navigace

Názor k článku Čtyři mýty dlužníků: Adresu dám na úřad, to není moje a zahojím se na rodině od agent - Mě by se líbilo, kdyby občas něco byla...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2012 15:34

    agent (neregistrovaný)

    Mě by se líbilo, kdyby občas něco byla chyba věřitele.

    Kdybych byl neomezeným vládcem této země a mohl libovolně cokoli měnit, první co bych zavedl je, že pokud se věřitel neozve do jednoho roku po splatnosti dluhu, pak musí najít věřitele sám, jinak právní systém nebude tento dluh vymáhat a soudy takové podání odmítnou.

    Stejně tak bych zavedl, že veškeré náklady exekuce by nesl na svých bedrech věřitel.

    Protože současná praxe, kdy věřitelé čekají mnoho let, pak se samozřejmě nepodaří dlužníka najít – a kupodivu exekutor ho najde hned druhý den co to dostane.

    Myslím že věřitelé by měli také nést nějakou snahu a nějaké riziko. Dnes se vyrábějí záměrně umělé dluhy, protože veškeré riziko nese fakticky dlužník a stát, který za státní peníze vymáhá dluh věřitele, ať je sebenesmyslnější, ať věřitel podstoupil jakkoli vysoké riziko. Dokonce i náklady na exekuci nenese věřitel, ale dlužník.

    Podej čertu prst a vezme Ti ruku. Věřitelům se vyšlo vstříc zákony o exekuci – a je vidět, že morálka věřitelů je čečrná a pekelná. Takže by se věřitelům zase měl zkrátit řetěz aby to bylo vyvážené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).