Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku AKTUALIZOVÁNO: ČSOB dostala pokutu, klamala spotřebitele Poštovní spořitelnou od novaak - problém nemám. Od samého založení účtu u PS, t....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2010 4:37

    novaak (neregistrovaný)

    problém nemám. Od samého založení účtu u PS, t. j. někdy kolem roku 2003, vím, že je to divize ČSOB. Nevadí mi to. Nikdy jsem se necítil nějak klamán ze strany ČSOB, to, že účet u PS je současně i účtem u ČSOB, je jasné už ze směrového kódu banky. Od zavedení PS konta zadarmo jsem si předchozí postžiro převedl na tento program a jsem maximálně spokojen. Jak to tak sleduji, tak jediný, kdo s tím měl problém, byla asi ČNB. Jestli to není tím, že tam pracuje partička převzdělaných inženýrů, kteří vidí za každým pařezem čerta. Doufám, že ČSOB skutečně najde odvahu se proti pokutě bránit a nenechá se jen tak šulit. Držím palce!

  • 14. 2. 2011 9:04

    klient (neregistrovaný)

    Nevím, možná už je tento poplatek konečně zrušen, ale jako jasné klamání bylo vybírání poplatku za "mimobankovní vklad tj. - vklad v jiné bance" na přepážkách ČSOB, od těch, kteří měli vedený účet u Poštovní spořitelny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).