Hlavní navigace

Názor k článku Co vám prozradí domácí účetnictví? od xls - Moc nesouhlasím s tím názorem stanovovat si konkrétní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 9. 2012 0:29

    xls (neregistrovaný)

    Moc nesouhlasím s tím názorem stanovovat si konkrétní cíle. Život neprobíhá podle nějakých plánů (aspoň můj), ale stále se objevují nové horizonty, možnosti, potřeby. Proto se mi spíš než na cíle vyplatilo soustředit se na rozšiřování svých (i finančních) možností. A to má zase 2 stránky: 1) snažit se žít skromně a neutrácet za blbosti a 2) (důležitější) soustředit se na práci, která mě baví, a zajistit si její pomocí co nejvyšší příjmy. Když se dodržují, není pak potřeba se zdržovat vedením toho účetnictví, protože je to ztráta času, a jestli pak ušetříte v dané měsíci 0-10-20-30-40-60-80 procent z příjmu je vcelku jedno, je to spíš o sportovním pocitu.
    Aby měl člověk nějakou představu o vývoji, stačí tak 2x ročně si do jednoduchý tabulky přidat další sloupec, kam se vyplní stavy účtů, závazků, pohledávek, jejich součtové změny, tendence růstu/poklesu.
    Operativně se pak můžete rozhodnout, jestli je potřeba nějaká investice do nemovitosti, vybavení, koupit auto, apod., a současně samozřejmě jezdit do toho "Tichomoří".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).