Hlavní navigace

Názor k článku Co vám chybí v českém bankovnictví? od Lemming - Ad placení za odhad: Ten se dělá v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 10. 2013 10:14

    Lemming (neregistrovaný)

    Ad placení za odhad: Ten se dělá v okamžiku, kdy pořád není jasné, jestli klient tu hypotéku dostane, ergo banka si nemůže být jistá, jestli z toho klienta bude mít nějaký zisk. Jinak na žádost má banka i další náklady (někdo to musí zpracovat atp.), rozhodně to není tak, že by všechny přenášela na klienta. Ale pokud by klient měl žádost zadarmo vedlo by to k tomu, že by lidi žádali i když mají malou šanci žádostí by bylo víc a jejich náklady by museli v důsledku platit klienti, kteří hypotéku mají. Což pan Lazarevič snad nechce :)

    Ad "Proč však tento účet není zadarmo, když na něm budete mít obraty v desítkách tisíc měsíčně?" - čekal bych, že autor na finančním serveru ví, že z obratu banka nic nemá. Na čem dnes banky vydělávají jsou platby kartou.

    Ad Patrikova rychlá půjčka: Patriku, nepamatuju se, že bys pracoval v risk managementu nějaké banky, odkud máš detailní informace o tom, jak spolehlivá je historie účtu? ;) Docela rychlé půjčky umí, pokud vím, například AirBank, ale stejně bude potřeba nějaký doklad o příjmech, takže nevím, jak moc je to "za jednu návštěvu".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).