Hlavní navigace

Názor k článku Co nesmíte udělat, aby vám nebylo upřeno dědictví? od Miloslav Ponkrác - Až budete mít lidi s úplnou znalostí věci,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2017 19:04

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Až budete mít lidi s úplnou znalostí věci, nebudete jim mít co napsat a co sdělit. Budou natolik znalí, že jim nemáte co dát. Poznámka "nevyjadřujte se k tomu, když nejste znalí" - je na webu pro laiky poněkud...

    Já jsem psal o nesmyslu, že stát znárodňuje majetek skrze dědické právo. Dal jsem k tomu poznámku o komunistech, byl jsem poučen, že tento nesmysl existoval dříve - beru na vědomí. Nicméně diskuse o podstatě příspěvku, tedy o samotném nesmyslu znárodňování státem, jaksi diskuse není.

    Je to stejný nesmysl, jako kdybych koupil v supermarketu čokoládu, daroval ji někomu k narozeninám - a stát mi následně donutil 1/4 čokolády dát Frantovi Vopršálkovi, protože není moje vůle určit, komu dám celou čokoládu.

    Těším se na dobu, kdy mi stát určí, že pokud souložím s Marií Novákovou, musím minimálně 1/4 souloží vykonat na Aleně Potákové, protože stát mi určil za povinnost alespoň 1/4 souloží vykonat na této osobě - ať se mi to líbí nebo ne. A pokud se budu vzpírat, soud mě k souložím s Alenou Potákovou prostě donutí násilím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).