Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co musíte dodržovat na „neschopence“. Mění se pravidla pro rodiny a těhotné od Klotylda - Těhotné ženy jsou na tom bity nejvíce a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 1. 2018 23:32

    Klotylda (neregistrovaný)

    Těhotné ženy jsou na tom bity nejvíce a došlo u nich jen k velmi malé změně. Pokud dostanou neschopenku jen proto, že kvůli těhotenství nejsou schopné vykonávat svoji práci (např. kvůli fyzicky náročnému povolání nebo prostředí, kde je zvýšené riziko nákazy nebo chemického či biologického nebezpečí), ale jinak jsou naprosto zdravé, mají těhotenství jako domácí vězení, kdy smějí ven jen ve stanovených hodinách, po 19. hodině mají zákaz vycházení a nesmějí se bez předchozího oznámení lékaři vzdálit ze svého bydliště. Pokud navíc mají ještě starší dítě, které musí vozit do školy, ze školy, na kroužky apod. a potřebují odjet každý den v jiném čase a třeba i víckrát za den, tak se vycházkové hodiny velmi špatně stanovují. Pokud je žena na rizikovém těhotenství, tak to chápu, ale zdravá žena by měla sama určovat, kdy a jak dlouho potřebuje odpočívat.

  • 14. 1. 2018 1:57

    Inka (neregistrovaný)

    Zaměstnavatel by vás měl převést na jinou práci, protože práci, kterou jste předtím vykonávala je těhotným ženám zakázána a měl by vám být vyplácen vyrovnávací příspěvek v těhotenství a v mateřství.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).