Hlavní navigace

Názor k článku Co je minimální mzda a k čemu je dobrá? od anonym - Až se jednou dostanete do situace, kdy o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2009 8:45

    anonymní
    Až se jednou dostanete do situace, kdy o oněch 30 korunách taky budete přemýšlet... Už takových haurů, co měli "šťastné" manželství, vysoký výdělek, vysoké úspory, dobré pojištění atd. bylo a nyní létají po sociálkách, protože je mocnější přátelé či rodina hodili přes palubu.
    Řada občanů nemá žaludek na okrádání druhých, proto do politiky či do podnikání zkrátka nejde. A jestli je v letopočtu na konci "8" ... současná vládnoucí strana to má tak posychrováno, že své moci se jen tak sametově nevzdá. Tady by tekla krev, a té by se většina lidi zalekla a raději by dál žila v nesvobodě a vykořisťování, a dál kafrali na situaci (ostatně. vidíme to např. u bank, kdy lidi nadávají na drahotu, ale jinam stejně nejdou). Mimochodem, dnešní mladé generaci, která nezažila období před 89., i za pomoci masáží sdělovacích prostředků, připadají některá "práva" občanů zcela normální.

    Ani se nedivím, když lidem v 48. došla trpělivost a udělali co udělali. Na jedné straně pár zazobanců, kteří nevěděli, co roupama dělat, a na druhé straně obrovská masa lidi, co neměli co do úst, co na sebe, kde bydlet. Někdo jinde to tady popisuje, jak i dnes je tu úzká společnost bohatých a masa ostatních, kteří mají holý zadek a nikoho to nezajímá a založit v této době rodinu je ekonomická sebevražda. A tak si bohatí a mocní řežou pod sebou větev, protože pokud nebudou mít "obyčejní" lidé na utrácení, nebudou mít po zaplacení nájmů, energií, jídla, ošacení na utrácení za další výdobytky civilizace. Za což budou rádi zelení, protože se tak částečně ušetří životní prostředí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).